11 oktober 2015

CDA Madeleine van Toorenburg op 19 oktober 2015 in Valkenswaard

Op uitnodiging van het Valkenswaardse CDA komt Madeleine van Toorenburg op maandag 19 oktober naar Valkenswaard om haar visie op het actuele politieke klimaat te geven, zoals de toename van het aantal politieke partijen in de 2e kamer. Zij gaat graag met het publiek in gesprek over de positie van het CDA, of de positie die het CDA volgens u zou moeten innemen.

Madeleine van Toorenburg is sinds 1 maart 2007 lid van de Tweede Kamer. Over zichzelf: Gelukkig ben ik niet zonder gevulde rugzak de politieke arena in gewandeld. Gedurende ruim 20 jaar heb ik, na mijn rechtenstudie, (onder meer) werkervaring opgedaan binnen de universitaire wereld (onderzoek en onderwijs), de advocatuur, het gevangeniswezen (mannen, vrouwen en jeugd), de VN (in Kosovo) en de justitiële jeugdzorg. In die periode heb ik goed zicht gekregen op de praktijk. Juist nu wij streven naar een kleinere overheid is dat belangrijk omdat je, om effectief ruimte te kunnen geven, wel moet weten waar het knelt.

Natuurlijk heb ik er ook voor gezorgd dat ik in de afgelopen tijd niet van de praktijk ben 'losgezongen'. Als toezichthouder in de zorg en in het onderwijs, twee hele kwetsbare terreinen, houd ik zicht op de consequenties van beleid voor de werkvloer en zie ik goed waar de knelpunten liggen. Laat mij die praktijk opnieuw dienen en richting geven, met een heldere koers, vanuit het radicale midden!

De presentatie vindt plaats van 20.00 tot ca. 22.00 in café ’t Oude Wandelpark, Eindhovenseweg 264, Valkenswaard. Zowel CDA-leden als niet-leden zijn van harte welkom. CDA Valkenswaard zou het op prijs stellen als mensen zich van te voren willen aanmelden. Dan zijn wij in de gelegenheid om voldoende zitplaatsen te kunnen aanbieden. Aanmelden kan door te bellen naar Francois Smits: 06-23110813 of een e-mail te sturen naar secretaris@cdavalkenswaard.nl.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.