11 november 2017

MART WIJNEN LIJSTTREKKER CDA-VALKENSWAARD VERKIEZINGEN 2018

Dinsdag, 7 november jl., hield CDA- Valkenswaard in zaal Lugano in Valkenswaard  haar halfjaarlijkse algemene ledenvergadering. Op de agenda stond het verkiezingsprogramma en de verkiezing van de lijsttrekker.

De leden hebben zich uitgesproken over het concept verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De discussie vond plaats aan de hand van een zestal ingediende amendementen. Spraakmakend was het amendement over de leefbaarheid van Borkel en Schaft op lange termijn. Met grote meerderheid werd in het verkiezingsprogramma van het CDA- Valkenswaard opgenomen, dat er voor Borkel en Schaft een toekomstvisie moet worden opgesteld.. Daarbij moeten de inwoners van Borkel en Schaft, met name ook de leden van het Dorpsinitiatief, worden betrokken. Die toekomstvisie moet resulteren in een uitvoeringsprogramma.

Geïnteresseerden kunnen de tekst van het verkiezingsprogramma ‘Iedereen een kans, nu en in de toekomst!’
aanvragen bij secretaris Michiel Hendrikx via secretaris@cdavalkenswaard.nl.

Het kiezen van de lijsttrekker gaf geen enkele discussie. Huidige wethouder Mart Wijnen werd unaniem en met groot enthousiasme door de leden gekozen. Mart is een geboren en getogen Valkenswaardenaar met een jarenlange bestuurlijke ervaring als wethouder in Valkenswaard. Tevens is hij momenteel loco- burgemeester van Valkenswaard.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.