29 maart 2021

Tractorsluizen Hamont-Achel blijven nog minstens een half jaar liggen

Tijdens het vragenhalfuurtje van de raadsvergadering van donderdag 25 maart jl. stelde de CDA-fractie in Valkenswaard opnieuw vragen over de tractorsluizen die geplaatst zijn op de wegen van de gemeente- Valkenswaard en Cranendonck richting de gemeente Hamont-Achel. Natuurlijk naar aanleiding van veel ongeruste berichten over de tijdelijkheid van deze maatregel, van verschillende agrariërs en ook inwoners van Borkel en Schaft.

Rond eind maart-april was er namelijk door de gemeente Hamont-Achel een evaluatie aangekondigd. Als CDA-fractie vinden we het belangrijk dat de geluiden, onder andere vanuit de ZLTO de Groote Heide en het Dorpsinitiatief Borkel en Schaft, daarin serieus worden meegewogen. De CDA-fractie heeft ook gevraagd hierin samen op te trekken met de gemeente Cranendonck, wat ook was afgestemd met de CDA-fractie in die gemeente.

Tot onze grote verbazing en teleurstelling is de “pilot” verlengd met maarliefst nog eens 6 maanden. Volgens burgemeester Anton Ederveen waren deze emoties duidelijk van het gezicht van de fractievoorzitter te lezen tijdens het vragenhalfuurtje. De CDA-fractie beraad zich dan nu ook op op volgende stappen en eventuele acties.

Lees meer op Valkenswaard24: https://valkenswaard24.nl/home/artikelen/artikel/71649/Tractorsluizen-blijven-nog-zeker-half-jaar-liggen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.