17 juni 2021

Uitvoering CDA-amendement “Licht aan op de Maastrichterweg!” gestart

Afgelopen week is Enexis gestart met de uitvoering van het project 'licht aan op de Maastrichterweg’.

Hieraan ligt een door de gemeenteraad aangenomen CDA-amendement ten grondslag (lees hier meer: https://www.cda.nl/noord-brabant/valkenswaard/actueel/nieuws/cda-amendement-maakt-verlichting-fietspad-maastrichterweg-eindelijk-in-2021-mogelijk). Er komen lichtmasten bij het tweezijdig fietspad naast het gedeelte van de Maastrichterweg tussen de Hoeve in Valkenswaard en de Abdijweg in Borkel en Schaft. Elke 100 meter wordt een mast geplaatst met vleermuisvriendelijke oriëntatieverlichting.

Enexis verwacht dat eind deze maand 22 van de 41 geplande lichtmasten in werking zijn. Deze komen in het gedeelte van de Maastrichterweg tussen huisnummer 120 en Maastrichterweg 235 (tegenover). In dat gedeelte ligt al een OV-kabel vanwege de lichtmasten die er staan bij de kruisingen met andere wegen.

Helaas kanEnexis door capaciteitsproblemen het project niet in één keer afronden. Daarom komen de overige 19 lichtmasten pas begin volgend jaar. Deze komen aan het weggedeelte tussen de kruising met de Hoeve en Maastrichterweg 120 en vanaf Maastrichterweg 235 (tegenover) tot aan de rotonde bij de Abdijweg. Enexis zal hier eerst een OV-kabel aanleggen.

 

Davey Gerlings, Fractievoorzitter CDA Valkenswaard

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.