23 juni 2017

CDA Veldhoven Korr(z)elig over Kunstgras

Jazeker het is er van gekomen. De gemeente Veldhoven heeft een onderhouds- en investeringsplan gemaakt voor de sportaccommodaties. Nu weten de verenigingen (eindelijk) waar ze aan toe zijn m.b.t. renovatie en onderhoud. De laatste jaren lag de plannenmakerij daaromtrent stil en was de geldkraan dicht. CDA Veldhoven vindt het geen luxe maar een absolute noodzaak dat de accommodaties voor sport en bewegen up to date zijn en bovendien veilig en aantrekkelijk voor sporters en supporters. Wij zijn dus blij dat de beweegnota en het onderhouds- en investeringsplan er zijn.

Verenigingen zijn volgens het CDA Veldhoven immers de kracht en het visitekaartje van Veldhoven. Daar wordt sociale samenhang bereikt en worden normen en waarden overgedragen. Daar vindt daadwerkelijke integratie plaats en werken mensen aan hun fysieke en sociale gezondheid. Investeren in sportvoorzieningen is investeren in de toekomst en in elkaar.

Mooi dus een investerings- en onderhoudsplan. Jammer alleen dat de afschrijvingstermijnen niet voor iedere club hetzelfde zijn en jammer ook dat het kunstgras met gewraakte korrels (bv bij UNA) hierdoor juist langer blijven liggen. Het CDA pleit natuurlijk voor kortere afschrijvingstijd van deze velden en versnelde investering in kunstgras met een goede oplossing voor het rubbergranulaat. Logisch en verstandig lijkt ons.

Op 11 juli komt het investerings- en onderhoudsplan in de gemeenteraad aan de orde ter vaststelling. CDA zegt: Veldhovenaren van de toekomst kom in beweging en ben met het CDA Veldhoven Korr(z)elig over kunstgras.

Marionne van Dongen

CDA-Lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen maart 2018.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.