18 augustus 2017

Groetjes uit ...

Vakantietijd staat voor de deur. Een cooling down kunnen we wel gebruiken. Het ging er heet aan toe in de gemeenteraad van Veldhoven. De wisseling van de coalitie zette de verhoudingen op scherp en de bergoting kwam nog verder onder druk te staan door de toezeggingen aan de nieuwkomers in de coalitie. Hoe dat precies uitpakt zullen we zien bij de begrotingsbehandeling in het najaar. Het CDA Veldhoven loopt zich al warm, er zullen ongetwijfeld veel kritische noten zijn.

Er gingen gelukkig ook dingen goed. De vervangingstermijn voor sportvelden werd zeer terecht rechtgetrokken voor alle verenigingen. Onze kor(z)elige reactie over kunstgras had effect. Eerlijk is eerlijk en hoe eerder de korrels eraf kunnen hoe beter. De Bossche Bollen waren lekker, maar hadden een rare nasmaak. Als we de krant moeten geloven is er veel uit de vertrouwenscommissie weggelekt. Toch heeft Den Bosch met Jack Mikkers een eersteklas burgemeester. Wij zijn trots en wensen degene die in zijn voetsporen treedt op voorhand heel veel succes toe.

Ook in Zaanstad zitten ze er warmpjes bij de komende tijd. Zowel Jan Hamming als Gerard Slegers gaan Zaanstad bestuurlijk versterken. Jan Hamming als burgemeester en Gerard Slegers als lijsttrekker voor het CDA Zaanstad. Mooie nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen, nieuwe geluk en nieuwe voetsporen. Fijn vakantie allemaal

Marionne van Dongen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.