01 december 2017

CDA Veldhoven kiest voor vernieuwing

Op maandag 20 en donderdag 23 november 2018 kwamen de Veldhovense CDA leden bij elkaar voor het vaststellen van het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. De vertrouwenscommissie, die een voorstel deed voor de volgorde van de kandidaten op de lijst, koos voor vernieuwing. De leden gingen daar in mee.

 

Lijsttrekker Marionne van Dongen kijkt tevreden terug op de avonden. Er was volop ruimte voor inbreng van de leden en discussie over de voorstellen. Mooi dat zoveel mensen betrokkenheid tonen en daarmee het beste willen voor het CDA Veldhoven. Er is beweging en betrokkenheid, wat wil je nog meer. CDA Veldhoven kiest voor de toekomst met een kandidatenlijst met veel nieuwkomers en heeft een beoogd kandidaat wethouder. In de komende maanden zal team CDA Veldhoven de campagne naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan invullen. De slogan is ‘Veldhoven #inbeweging’. In beweging komen, in beweging zijn en in beweging blijven is namelijk voor elke Veldhovenaar en voor heel Veldhoven van belang.

 

Het programma  voor de gemeenteraadsverkiezingen is gebaseerd op 5 herkenbare CDA-pijlers.

·         Waarden en tradities

·         Sterke veilige samenleving

·         Eigen huis en thuis

·         Zorg voor elkaar

·         Eerlijke economie

 

Het CDA Veldhoven gaat ook voor 5 zetels in de gemeenteraad waar ze er op dit moment 4 heeft. De eerste 8 kandidaten op de lijst zijn:

1 Marionne van Dongen

2 Leonard Verspui

3 Ton Bolsius

4 Joop Horsten

5 Ton Pulles (beoogd kandidaat wethouder)

6 Martijn Tholen

7 Henri van der Velden

8 Marina Heutinck

 

Echte nieuwkomers op de lijst op zijn Joop Horsten, Ton Pulles, Martijn Tholen en Marina Heutinck. Zij zullen zich de komende tijd voorstellen en presenteren via de diverse media. Natuurlijk heeft CDA Veldhoven ook ingestemd met een check middels een VOG verklaring. Dat wordt in de komende maanden geregeld. Al met al een team om trots op te zijn CDA Veldhoven #inbeweging.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.