10 juli 2021

Marionne van Dongen: aanvoerder team 2022

Beste leden van CDA Veldhoven, beste kiezer

4 jaar geleden stapte ik een nieuwe wereld in. Die van lijsttrekker en later fractievoorzitter van het CDA Veldhoven. Alsof je leert fietsen zonder zijwieltjes op weg naar nieuwe avonturen en die waren er volop. We leven inmiddels in een bizarre tijd. De hele wereld transformeert en het uiterste wordt van ons gevraagd. Aanpassingsvermogen, begrip, inlevingsvermogen, compassie, optimisme, balans, geduld en redelijkheid. Een nieuwe toekomst vraagt dat en nog meer; luistervaardigheid en verbindend vermogen. 

En stel dat dat er allemaal is. Dan kunnen we dit of leren we dit en komen we hier sterker uit. Dat geloof is het nieuwe geloof in het CDA. We doen het samen, we luisteren naar elkaar en het moet wel leuk blijven. We zijn na de verkiezingen als team gestart en om de vergelijking met mijn nieuwe hobby wielrennen te maken. We hebben om de beurt op kop gereden, sprinten getrokken, elkaar uitgedaagd en uit de wind gehouden, peloton bijeen gehouden en we hebben het leuk gehad. Na inspanning ook ontspanning.

Ook naar de andere partijen in de raad zijn we verbindend geweest zowel oppositie als coalitie, met stroop bereik je immers meer dan met azijn. En we hebben dingen bereikt. Noodhuisvesting voor de school  in Oerle en een school in Huysackers, wijk in aanbouw, gratis parkeren in het centrum, de rattenvanger en een visie op een zelfstandig, zelfbewust en zelfverzekerd Veldhoven. We zijn positief kritisch geweest op financiën, woningbouw, bestemmingsplannen, zonneweiden en regionale samenwerking. 

Het bestuur heeft mij voorgedragen als lijsttrekker voor 2022 en dat is door de ALV met applaus ontvangen. Ik wil heel graag opnieuw de trotse aanvoerder zijn van team CDA Veldhoven. Want we mogen trots zijn op onze positie. We hebben alles in huis om vanuit verschillende invalshoeken en ervaring een positief kritisch verhaal te laten horen passend in het gedachtengoed van het CDA en vertaald naar Veldhoven. Consequent en consistent. 

CDA als smaakmaker en verbinder in een vogelvlucht: 

  • Ton Bolsius senior raadslid en sinds kort vanuit de oppositie als vice voorzitter van de raad en altijd voorvechter van (regionale) samenwerking. 
  • Joop Horste:n lid van de audit commissie en financieel geweten met contacten bij Rabobank en UNA
  • Martijn Tholen: creatief en enthousiast over water en houdt van actie, een sprinter met groot hart voor de samenleving 
  • Marina Heutinck: met kennis op vele vakgebieden en vele kennissen in Veldhoven. Pluist alles uit op het gebied van duurzaamheid, armoede, bibliotheek, RES, wonen en senioren.

En het bestuur Leonard Verspui, Toine van Loon en Ton Pulles. Ook heel nadrukkelijk en onmisbaar aanwezig op de achtergrond. Een onderschatte kwaliteit. Ruimte voor vernieuwing is er ook. Nieuw en bestaand Politiek talent is altijd welkom.


We zijn een kleine maar fijne club. Klein zijn is mij niet vreemd met 158 cm. En toch probeer ik altijd te groeien en dat wil ik ook voor Veldhoven en het CDA Veldhoven.
Groeien en ontwikkelen, nieuwe dingen proberen, veranderen en verbeteren leuk maken. Schouder aan schouder dat wel wat mij betreft, met een blik vooruit. Want het mooiste ligt voor ons. Mensen met jullie steun gaan we er samen voor: Team CDA Veldhoven op naar 2022!

Marionne van Dongen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.