30 mei 2017

Marionne van Dongen lijsttrekker CDA Veldhoven

Op maandag 29 mei 2017 hebben de leden van het CDA Veldhoven Marionne van Dongen-de Kruijf gekozen als hun lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De vertrouwenscommissie had dit jaar keuze uit meerdere goede kandidaten. De commissie onder leiding van Peter Smetsers heeft de gesprekken gevoerd met als resultaat dat Marionne van Dongen unaniem is gekozen.

Zij neemt het stokje over van Caroline van Brakel, lijsttrekker bij de vorige twee raadsperiodes en inmiddels wethouder in Nuenen en Statenlid bij de provincie Noord-Brabant.

Marionne is 44 jaar en woont met haar man Rob sinds 1996 in Veldhoven. Samen hebben zij drie kinderen. Ze is sinds 2014 steunfractielid voor het CDA in Veldhoven en werkt als strategisch adviseur voor de Samenwerking Kempengemeenten. Zowel in werk als in hobby is ze dus bezig met politiek en bestuur. Het afgelopen jaar nam zij deel aan de Talentacademie van het landelijke CDA. Deze leergang is, op de uitreiking van het diploma na, afgerond. “Deze leergang heeft me veel gebracht: kennis, kunde, plezier en nieuwe contacten”, aldus Marionne. Zij heeft er veel zin in om het CDA Veldhoven als lijsttrekker nog meer zichtbaar en herkenbaar te maken in Veldhoven. Haar motto is “CDA Veldhoven samen denken, samen doen”.

Lijsttrekker is een logische volgende stap volgens de vertrouwenscommissie en het bestuur. Haar bestuurlijke ervaring bij de Kempengemeenten, haar politieke training en optreden in de fractie, haar energie en positieve uitstraling vormen de redenen voor de keuze voor Marionne van Dongen. Het CDA Veldhoven ziet deze verkiezing als een uitstekend begin voor de komende campagne.

Heeft u vragen of wilt u ook meedenken of meedoen met het CDA Veldhoven in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Bestuur en lijsttrekker maken heel graag nader kennis met u. 

Marionnevandongen@onsbrabantnet.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.