30 november 2016

CDA KAMERLID JACO GEURTS OVER WATERBEHEER

CDA KAMERLID JACO GEURTS OVER GEVOLGEN KLIMAATVERANDERING VOOR WATERBEHEER

Op uitnodiging van de CDA-afdelingen Vught-Cromvoirt, Haaren en Boxtel-Liempde komt Jaco Geurts, de woordvoerder land- en tuinbouw, natuur, milieu en water van de Tweede Kamerfractie van het CDA op 30 november naar Boxtel. Deze zomer is er in onze regio op sommige plaatsen enorm veel water gevallen met ongekend grote hagelstenen. Dat betekende ondergelopen kelders, straten en veel schade aan kassen en schuren. Op deze thema-avond komt de vraag aan de orde wat de klimaatverandering betekent voor het waterbeheer in het buitengebied en in woonwijken. Teveel water is een gevaar voor onze veiligheid, maar op andere momenten kan de klimaatverandering ook  leiden tot een watertekort.

Naast Jaco Geurts gaat ook Mark van de Wouw, senior hydroloog bij het Waterschap De Dommel, op deze avond met geïnteresseerden in debat. De centrale vraag is: 'Hoe kunnen èn moeten wij met het waterbeheer op lokaal en regionaal niveau inspelen op de gevolgen van de klimaatverandering?'. Daarbij komt zeker aan de orde wat dit betekent voor de verschillende functies en gebruikers zoals duurzame landbouw, wonen en natuur.

Op de thema-avond is er ook een actuele politieke rondvraag; tenslotte zijn er over ruim 3 maanden verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Op woensdag 30 november is iedereen vanaf 20.00u welkom in Grand Café Rembrandt, Rechterstraat 56, 5281 BX Boxtel. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.