08 maart 2019

VUGHT CENTRAAL MET 2e KAMERLID RENE PETERS EN YVONNE VOS

René Peters uit Oss is sinds 2 jaar lid van de Tweede Kamer voor het CDA en komt op vrijdag 8 maart samen met raadslid Yvonne Vos naar Vught Zuid. Wie is hij en wat beweegt hem?

Je bent leraar geweest en actief in de lokale politiek in Oss als wethouder. Hoe kijk jij tegen alle regels en bureaucratie van Den Haag aan?  "Ik sta voor werken vanuit de bedoeling en het gezonde verstand en minder vanuit regels. Burgers en professionals, bijv. in de zorg en het onderwijs, moeten de ruimte krijgen. We moeten accepteren dat niet alles maak- en regelbaar is."
Voor veel mensen gaat het in Den Haag vooral om crisismanagement en ontbreekt het aan een echte visie. Begrijp jij dat?
"Ja, veel maatregelen zijn op papier logisch maar pakken in de praktijk slecht uit. Omdat ze niet aansluiten bij de werkelijkheid, de wereld van burgers met hun dagelijkse bezigheden en zorgen. Het is mijn missie om die echte werkelijkheid naar Den Haag te brengen."       

Tijdens de thema-avond Vught Centraal gaat het over wat er goed gaat in Vught (Zuid) en waar mensen zich zorgen over maken. In hun wijk, ons dorp maar ook over het beleid van het kabinet Rutte III. Daarom spreekt gespreksleider Erik Overman met actieve bewoners, het Vughtse CDA-raadslid Yvonne Vos en René Peters.

Iedereen is welkom op vrijdag 8 maart om 20.00u in De Rode Rik, Van Sonstraat 49.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.