07 maart 2017

Vught Centraal op zoek naar echte oplossingen

Er gaat geen dag voorbij of de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump lijkt te bewijzen dat een populist aan de macht de wereld alleen maar onzekerder maakt. Ook in Nederland dreigt een tweedeling: tussen jongeren en ouderen, tussen mensen met een vaste baan en flexwerkers, en tussen nieuwe en autochtone Nederlanders. Maar luisteren politici wel naar mensen die concrete zorgen hebben over hun werk, hun inkomen, de zorg, een betaalbaar huis en migranten? Wat zijn aanknopingspunten om daar echt wat aan te doen, ook in Vught?

Deze vragen komen aan de orde tijdens de thema-avond Vught Centraal die het CDA op dinsdag 7 maart a.s. organiseert. Gespreksleider Erik Overman spreekt met mensen die aan den lijve de onzekerheid ervaren maar ook met gasten die midden in de samenleving staan zoals  Rob Janssen van Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg, historicus, schrijver en journalist Jeroen Thijssen, schuldhulpcoach Peter Quaedvlieg en Zwaluw voorzitter Henk Klösters. Met concrete voorbeelden die meer zekerheid bieden, angst voor de toekomst kunnen wegnemen en de Vughtse gemeenschap stimuleren. Speciale gast in deze verkiezingstijd is het Brabantse statenlid Stijn Steenbakkers die op de kandidatenlijst van het CDA voor de Tweede Kamer staat.

Iedereen die mee wil praten en denken is welkom op Vught Centraal op dinsdag 7 maart a.s. in Brasserie Onder Ons, Moleneindplein 21. De brasserie is open vanaf 19.45u, het programma start om 20.00u en eindigt om ca. 22.00u.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.