05 april 2016

Voorlopig ontwerp gemeentehuis vastgesteld

Tijdens de raadsvergadering van 5 april 2016 is het voorlopig ontwerp van het Multifunctioneel gemeentehuis vastgesteld. Op www.nieuwhuisvoorwaalre.nl kan iedereen het bouw-proces volgen.

Wat vindt het CDA Waalre van het voorlopig ontwerp?

De CDA fractie heeft veel waardering voor het ontwerpproces. Het ontwerp is opgebouwd van grof naar steeds fijnmaziger. Eerst de grove lijnen en massa, hoe het landschap wordt benut, hoe het oude raadhuis ingepast kan worden, wat de beste situering is enz.

 

Dan de hoeveelheid van wensen, de ruimte die de ambtenaren nodig hebben, de wensen van de verenigingen, de mogelijkheid om in het gemeentehuis wat grotere bijeenkomsten te kunnen organiseren, de duurzaamheidsambitie en de wens een deel van het oude raadhuis te behouden en daarbij nog de opgave om dat binnen het budget te realiseren.

 

Het voorlopig ontwerp is het resultaat van overleg met alle stakeholders en dit alles heeft geresulteerd in een slim en doelmatig ontwerp, een prestatie op zich. Het is een ontwerp dat voldoet aan de programma’s van eisen en dat ook nog met 0 op de meter (dus helemaal zelfvoorzienend) eigen energie op kan wekken.

 

Het VO is 40% kleiner dan het oorspronkelijke gemeentehuis maar de gebruiksmogelijkheden zijn vele malen groter. Het wordt een echt ontmoetingscentrum, efficiënt, aantrekkelijk, uitnodigend en gastvrij!

 

Leuke ideeën zoals een automatisch podium in de theaterzaal blijft een mooi idee maar blijkt financieel niet haalbaar. Net zoals ondergronds parkeren een te kostbare opgave bleek te zijn.

 

We hebben nu een pracht ontwerp waarbij geen extra geld ingezet hoeft te worden om het nieuwe Multi Functionele Gemeentehuis te realiseren.

 

Het voorliggende besluit om het voorlopig ontwerp van het MFG vast te stellen kan vanuit het CDA Waalre dan ook op een volmondig JA rekenen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.