Een eerlijke economie

Het CDA staat voor een gezonde economie in de hele gemeente Waalwijk.

Door haar gunstige ligging aan de Bergsche Maas en op de kruising van de A59 en de N261 is Waalwijk goed bereikbaar voor transport zowel over het water als over de weg. De nieuwe insteekhaven is nodig om ook in de toekomst een logistiek centrum voor de hele regio te kunnen blijven. Een goede infrastructuur is de basis voor de werkgelegenheid en voor het voortbestaan van een belangrijk deel van de bedrijven. Het CDA is van mening, dat in dit verband ook de Kerkvaartse haven in Waspik beter toegankelijk gemaakt moet worden.

Het CDA steunt de ontwikkeling van een gezonde agrarische sector in Waalwijk binnen de geldende wetgeving. Voor het voortbestaan van de winkelcentra in de afzonderlijke kernen is een goede bereikbaarheid een duidelijke voorwaarde. In het centrum van Waalwijk moet de gemeente zich daarnaast inspannen voor behoud van andere voorzieningen, die belangrijk zijn voor de gehele Langstraat. Maar ook in de kernen van Sprang Capelle en Waspik blijven basisvoorzieningen nodig op het gebied van cultuur en gezondheidszorg.

Het CDA gaat voor een plezierig woon-, leef- en werkgebied in Waalwijk. In een omgeving waar prioriteit voor werkgelegenheid samen gaat met aandacht voor mensen én voor een gezond milieu.

Nol Hooijmaijers

CDA Waalwijk

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.