20 mei 2016

Wie wordt de vrijwilliger van het jaar?

Na meer dan 15 jaar de vereniging van het jaar te hebben gekozen wil het CDA dit jaar op zoek naar kandidaten voor deze prestigieuze prijs van € 200 voor de vrijwilliger van het jaar. Kent u iemand die het verdient om in het zonnetje te worden gezet voor het vrijwilligerswerk dat hij of zij – soms in stilte en achter de schermen – verricht? U kunt hem of haar nomineren voor de verkiezing “Vrijwilliger van het Jaar 2016”.

De prijs wordt uitgereikt  op 18 juni door CDA-Wethouder Matthijs van Oosten.

Het cement van de samenleving…
Hoe zou de samenleving eruit zien als er geen vrijwilligers actief zouden zijn? Onderzoek heeft aangetoond dat vrijwilligerswerk een belangrijke bijdrage levert aan een levendige samenleving; door het vrijwilligerswerk worden niet alleen anderen geholpen, maar wordt het vrijwillig inzetten van individuele sociale kwaliteiten gestimuleerd zoals het luisteren naar elkaar en het kweken van vertrouwen.

Wie wordt de Vrijwilliger van het Jaar 2016?
Het CDA is trots dat in onze gemeente zoveel mensen op een of andere manier vrijwilligerswerk doen; in het verzorgingshuis, in de kerk, op het sportveld, bij een vereniging .....Vaak gaat het om mensen die zich al vele tientallen jaren inzetten voor de samenleving. Wij zijn op zoek naar die vrijwilliger die zich al vele jaren op een bijzondere manier inzet en daarvoor best een publiekelijk “klopje op de schouder” mag hebben. Helpt u ons zoeken?

Aanmelden hoe gaat dat?
U kunt één vrijwilliger voordragen. Het moet dan gaan om iemand die langdurig vrijwilligerswerk heeft verricht (of dat nog steeds doet) in de gemeente Werkendam en daarbij een bijzondere inzet heeft getoond. Hij/zij is in de gemeente werkendam woonachtig. Op uw inzending vermeldt u de vrijwilliger en wat en hoelang en waar deze vrijwilliger actief is en wat de reden is waarom u hem/ haar nomineert.  Aanmelden  voor 11 juni via cdawerkendam@gmail.com.

Bekendmaking
Nadat alle aanmeldingen zijn ontvangen, maakt een deskundige jury een selectie van de inzendingen en kiest de vrijwilliger van het jaar.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.