VERKIEZINGSPROGRAMMA 2014

UITGANGSPUNTEN VERKIEZINGSPROGRAMMA 2014

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Uitdagingen voor het CDA

 

Als lokale politici krijgen wij de vraag: “waarom zou ik op het CDA moeten stemmen?” In dit verkiezingsprogramma geven wij u daar graag antwoord op. Vanuit een overtuiging en met elkaar strevend naar het beste voor de bewoners van onze mooie gemeente.

Het CDA is een partij van en voor mensen die geloven in Christelijke waarden. De één voelt zich daarbij geïnspireerd en geleid door het Evangelie, door de Bijbel. De ander ziet die Christelijke waarden in een manier van leven waarin gerechtigheid, barmhartigheid, naastenliefde en gespreide verantwoordelijkheid centraal staan. Kortom, mensen die zich realiseren dat we deze aarde niet alleen van onze kinderen, maar ook van de generaties na hen te leen hebben.

Het CDA is een partij van en voor mensen die een positieve bijdrage willen leveren aan onze steeds veranderende samenleving. Een samenleving waarin het individu, het ‘ik’, een steeds belangrijker plaats lijkt in te nemen. Het ‘ik’ dat zich steeds vaker uit in asociaal en onaangepast gedrag. Maar ook een samenleving waarin je steeds vaker merkt dat heel veel mensen dat soort individualisme eigenlijk helemaal niet willen. Binnen verenigingen, scholen, (sport)clubs, kerken, samenwerkingsverbanden in de breedste zin van het woord, de familie en het gezin en ook gewoon op straat, zien we dat we met elkaar meer kunnen bereiken dan alleen. Of, zoals generaal b.d.  Peter van Uhm dat zo mooi verwoordde in zijn toespraak op 4 mei 2013: “Niet ik, niet zij, maar wij”.

De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats in een tijd van crisis. Onzekerheden bij mensen zijn groot: over hun huis, hun inkomen, of de zorg die zij nodig hebben. Dit zijn allemaal zaken waar ook de lokale overheid steeds meer verantwoordelijkheden in krijgt. Het kabinet van VVD en PvdA lijkt maar één richting te kennen: bezuinigen, bezuinigen en bezuinigen. Met als gevolg, meer onzekerheid en het uitblijven van economisch herstel. Als CDA hebben wij de overtuiging dat een fundamenteel andere koers niet alleen noodzakelijk is, maar ook mogelijk. We zullen het vertrouwen van mensen moeten herwinnen. Hierbij staat wat ons betreft niet de markt of de overheid centraal, maar een samenleving van verantwoordelijk mensen. Wat mensen zelf kunnen doen, moet je ze vooral ook laten doen. Het is aan de lokale overheid om dit te stimuleren en de energie van mensen maximaal te ontsluiten. Het CDA is DAAROM een partij van en voor mensen die niet willen leunen op en afhankelijk willen zijn van een sterke overheid. Een partij voor mensen die zelf initiatieven nemen en zich daarbij ondersteund voelen door een dienende en faciliterende overheid. Een overheid die mensen vertrouwen geeft en het vertrouwen van de mensen verdient en waarmaakt.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.