05 maart 2018

Aalsmeerpas

CDA:  Meedoen in de maatschappij met Aalsmeerpas

CDA’ers op werkbezoek bij bedrijf achter de Aalsmeerpas: Groupcard

“Gewoon mee kunnen doen in de maatschappij, ook als je een laag inkomen hebt”. Dit is voor het CDA-Aalsmeer/Kudelstaart misschien wel het belangrijkste uitgangspunt geweest om het college van B&W op te roepen de Aalsmeerpas in te voeren. De Aalsmeerpas is een kortingspas voor allerlei culturele en sociale activiteiten in Aalsmeer en omstreken. Tijdens een werkbezoek aan het bedrijf achter de Aalsmeerpas, Groupcard b.v. kregen de CDA’ers meer inzicht en uitleg over het concept.

Altijd Dichtbij
Met de Aalsmeerpas kunnen inwoners van de gemeente Aalsmeer met een laag inkomen korting krijgen op culturele en sociale activiteiten. Het concept is zo bedacht dat lokale ondernemers zich makkelijk aan kunnen melden als partner waar de pas gebruikt kan worden. CDA’er en nummer 8 op de kandidatenlijst van het CDA, Gerard Winkels is enthousiast over de Aalsmeerpas. “De combinatie van het laagdrempelige en de lokale eigenheid is iets wat het CDA enorm aanspreekt. Wij vinden dat een overheid dicht bij de mensen moet staan. Veel bedrijven in Aalsmeer doen dat al heel lang en geven wat ons betreft ook echt het goede voorbeeld. Door mee te doen aan de Aalsmeerpas doen zij iets terug voor de samenleving. Dát is pas dichtbij zijn!”

De kracht van samenwerken
Directeur John Keunen van Groupcard b.v. vertelde de CDA delegatie enthousiast over de Aalsmeerpas: “Wij geloven in de kracht van samenwerken, de kracht van de directe omgeving en de verbinding die men voelt bij de plaats die men thuis noemt. Samen met onze opdrachtgevers brengen wij lokale winkeliers en instanties bij elkaar met loyaliteitsprogramma’s die meer zijn dan een ‘quick win’.”

Win-win-win situatie
Het CDA is blij dat dankzij de Aalsmeerpas veel mensen zo gewoon mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij. De combinatie die daarbij gelegd wordt met het Aalsmeerse bedrijfsleven is natuurlijk mooi. “Aalsmeer is een gemeente met veel ondernemers, die ook graag hun steentje bijdragen aan een inclusieve samenleving”, aldus CDA raadslid en nummer 5 op de kandidatenlijst van het CDA, Eppo Buskermolen.
Johnn Keunen kon hem daar alleen maar in bijvallen: “Wij gaan voor een substantiële verandering in de manier van denken en de manier van beleven van het product. Wij noemen het de win-win-win situatie, omdat naast de doelstelling van de gemeente en de mensen die in aanmerking komen voor de pas, ook lokale ondernemers de vruchten plukken van onze initiatieven.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.