27 november 2021

CDA-fractie op bezoek bij Restaurant Wapen van Aalsmeer

Op 26 november was de fractie van het CDA op bezoek bij Restaurant Wapen van Aalsmeer en Hotel Aalsmeer, waar ze vriendelijk werd ontvangen door eigenaresse Nicolette Arkesteijn. De fractie heeft een rondleiding door het restaurant en hotel gekregen, uitleg gehad over de geschiedenis, gesproken over de effecten van de coronacrisis en letterlijk een kijkje in de keuken mogen nemen.

Het restaurant is gelegen in het oude centrum van Aalsmeer en al eeuwenlang een plek die diende om reizigers een verblijfplaat te bieden. Aan de muur van het restaurant hangt een grote foto uit 1871, van het toenmalige Bondshotel, dat kamers met stromend water had. In die tijd hield dat in dat de kamermeisjes met water naar boven moesten slepen. In 1975 kwamen de ouders van Nicolette uit Delft naar Aalsmeer. Het Wapen was in die tijd slechts een van de twee hotels in Aalsmeer. In 1988 startten de nieuwbouw en daarna zijn in 2010 de oudste gebouwen door nieuwe vervangen, waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met de oude stijl en inrichting.

Nu staat er een prachtig vier-sterren Hotel-Restaurant. Arkesteijn gaf de CDA’ers  een interessante rondleiding door het café, de bar en het restaurant met hun oude plafondbalken, glas-in-loodramen en mooie inrichting. Het terras is geheel in oude stijl herbouwd en heeft nog steeds het oude uithangbord van Restaurant Wapen van Aalsmeer met daarop de bekende afbeelding van het wapen van Aalsmeer. Het restaurant heeft een grote en moderne keuken waar men al druk bezig was met de voorbereidingen voor de avond.

De afgelopen anderhalf jaar waren door alle corona-belemmeringen enorm moeilijk en zorgelijk voor het restaurant en hotel. Vanwege gedwongen sluitingen waren er geen gasten of inkomsten meer, maar wel doorgaande kosten. Er was wat hulp van de overheid en wat inkomsten door afhalen en bezorgen, maar deze waren lang niet toereikend. De laatste maanden liep het weer wat beter in het restaurant en hotel, maar helaas zijn er weer nieuwe beperkingen. De komende periode is voor Nicolette en haar personeel dan ook een periode van spanning en zorgen.

Het CDA dankt Nicolette voor de geboden gastvrijheid en voor de leerzame rondleiding in het hotel en restaurant, de perfecte voorbeelden van de Aalsmeerse ondernemerslust. Het CDA wenst Nicolette en haar personeel veel sterkte in deze moeilijke tijden.  

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.