21 september 2021

CDA op bezoek bij het Kloosterhof

Afgelopen vrijdag 17 september was de fractie van het CDA op werkbezoek bij het Kloosterhof in Aalsmeer. Door locatiemanager Ingrid van der Meiden-Vonk en facilitair manager Ralph van der Pol werd de fractie meegenomen door het zorgcentrum met 54 appartementen.

Tijdens het bezoek is er onder andere veel gesproken over de lockdowns tijdens de coronapandemie en de gevolgen die deze hadden. De medewerkers van het Kloosterhof hebben er met elkaar ervoor gezorgd dat de roosters ingevuld bleven en dat de stabiliteit voor de bewoners aanwezig was. Gelukkig heerste er een mentaliteit om met elkaar de schouders eronder te zetten. Zowel Ingrid en Ralph waren goed te spreken over de inzet van de collega’s en 70 vrijwilligers. De lockdowns hebben helaas ook tot veel eenzaamheid geleid voor de bewoners, de bezoeken en activiteiten waren niet altijd mogelijk. Normaal gesproken is er in het Kloosterhof veel te doen, maar tijdens de coronacrisis was dit helaas niet mogelijk.

De fractie heeft ook gesproken over de zorgen rondom dementie. Ingrid gaf aan dat ze merkt dat de mensen die naar het Kloosterhof komen steeds jonger te maken krijgen met dementie en dat baart haar zorgen. Het personeel van het zorgcentrum staat hiermee voor een grote uitdaging. Nu de huidige corona maatregelen versoepelen, zullen de bijeenkomsten met betrekking tot onder andere dementie, ouder worden en langer thuis wonen weer georganiseerd worden. Inmiddels is ook de brasserie van het Kloosterhof dagelijks geopend. Daarnaast is dit een wijkontmoetingscentrum waar allerlei activiteiten worden georganiseerd. Dit geldt ook voor inwoners uit de wijk of mensen uit de aanleunwoningen, je kunt er altijd terecht voor een praatje. 

De CDA-fractie heeft een mooie inkijk gekregen in de organisatie van het Kloosterhof en al het werk dat zij doet en zij spreekt haar dank uit naar Ingrid en Ralph voor hun gastvrijheid. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.