20 september 2019

CDA op werkbezoek bij Vooges

De CDA-fractie was op bezoek bij bakkerij Vooges om een rondleiding te krijgen van Jasper Engel. In de fabriek worden alle broden, kleine broodjes, koekjes en taarten gemaakt die Vooges bakt voor haar klanten, zoals het VU ziekenhuis en bakkers die zelf niet meer bakken. Om 4 uur ‘s middags wordt er al begonnen met bakken voor de volgende dag en vanaf 3 uur ‘s nachts gaat de eerste van de drie bestelbusjes weg om het brood rond te brengen. Afhankelijk van de dag, bakt Vooges ongeveer 1500-2000 broden per dag en 8000-10.000 kleine broodjes.
De bakkerij draait 6 dagen in de week en Engel benoemde dat een verruiming van de winkelsluitingstijden op zondag voor zijn bedrijf een ramp zou zijn. “Als supermarkten op zondagochtend ook open gaan, dan ben ik genoodzaakt om op mijn enige vrije dag hetzelfde te doen, anders wordt er een deel van mijn omzet weggekaapt. Dat zou betekenen dat er hier 7 dagen lang ‘s nachts doorgewerkt moet worden.”
Het is mooi om te zien hoe een bedrijf als Vooges steeds groter wordt in de regio, maar wel de echte ambacht weet te behouden. Met de circa 40 medewerkers is er een hechte en gezellige sfeer op de werkvloer en staat het eindproduct centraal. Een zeer geslaagde en leerzame avon

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.