01 maart 2015

CDA regio Amstelland en Meerlanden

PERSBERICHT: Bij de verkiezingen voor provinciale staten van Noord-Holland en de waterschappen op 18 maart heeft het CDA prima vertegenwoordigers uit de regio Amstelland en Meerlanden. Hieronder vallen Uithoorn, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amstelveen en Aalsmeer. Hoog genoteerd staan de CDA'ers Hermen de Graaf (#6, voor provinciale staten uit Aalsmeer/Kudelstaart), Gerard Korrel (#2 voor waterschap Amstel, Gooi en Vechtstreek uit Ouder-Amstel) en Erik Oostwouder (#4 voor waterschap Rijnland uit Haarlemmermeer). 

Het is voor het eerst, dat de verkiezingen voor provinciale staten en de waterschappen tegelijk worden gehouden. ,,Een goede band tussen de regio en provinciale staten en de waterschappen is belangrijk. Dan weet je als politicus veel beter wat er leeft. Een telefoontje met een van je partijgenoten is meestal praktischer dan ingewikkelde stukken te moeten lezen’’, motiveert Hermen de Graaf. 

Provinciale kandidaten
Regionale kandidaten voor provinciale staten Noord-Holland zijn naast Kudelstaarter Hermen de Graaf, Wilma van Andel (#13, Badhoevedorp), Jacinta Duttenhofer (#15, Duivendrecht), Judith Keessen (#23, Aalsmeer), Steffe Bak (#32, Vijfhuizen), Monique Oudshoorn (#36, Uithoorn), Cees Broekhoven (#38, Nieuw-Vennep) en Jan-Willem Groot (#41, Amstelveen).

Amstel, Gooi en Vecht
Voor het waterschap Amstel, Gooi en Vecht staan met Gerard Korrel op de lijst Jaap Overbeek (#10, Kudelstaart), Chris de Veth (#12, Amstelveen), Marina van Eijk (#20, Ouder-Amstel), André Smits (#22, Uithoorn-De Kwakel), Peter Roos (#23, Ouder-Amstel), Nahid Aoulad Bouchta (#24 Uithoorn), Petra de Groot (#29, Amstelveen), Gert van Mansom (#34, Diemen), Ben Jonker (#36, Amstelveen)  Luuk de Vré (#39, Amstelveen),  Amandhalia Varnehorst-Nasserie (#42, Amstelveen) en Jan Beukeboom (#43, Ouder-Amstel) en Krijn Piening (#46 Diemen).

Rijnland
Kandidaten voor het waterschap Rijnland zijn verder Erik Oostwouder (#4, Haarlemmermeer),  Ed Koster (#14, Haarlemmermeer), Martie Vink (#16, Haarlemmerliede-Spaarnwoude), Anja Beij-Van Andel (#23, Haarlemmermeer) en Bep Heemskerk (#24, Aalsmeer)

Breed draagvlak
Met in totaal 28 regionale kandidaten onderstreept het CDA het brede draagvlak in de maatschappij. ,,Speciaal voor Amstelland en Meerlanden hebben we regionale speerpunten. Zoals 'Schiphol okay, meer overlast: Nee'. En bij de vervanging van de Amstelbrug tussen Ouder-Amstel en Amstelveen moet het bestemmingsverkeer zoveel mogelijk doorgang vinden. In Badhoevedorp bepleiten we afwaardering van de Schipholweg als de A9 is omgelegd’’, noemt De Graaf als drie concrete voorbeelden. 

-.-.-

Meer info op:
www.cda.nl/noord-holland
www.cda.nl/agv
www.cda.nl/rijnland

Op de foto: Hermen de Graaf - kandidaat Provinciale Staten Noord-Holland CDA, #6 
www.cda.nl/hermendegraaf

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.