11 november 2021

Duurzame en veilige huisvesting van senioren volgens het CDA Aalsmeer-Kudelstaart

Sinds het kabinet Rutte 2 (VVD en PvdA) in 2011 besloten heeft alle bejaarden verzorgingstehuizen te sluiten, zijn er op de woningmarkt grote problemen ontstaan. Het doorstromen van senioren naar deze tehuizen en hun aanleunvoorzieningen is gestopt en voor velen was er geen ander alternatief dan te blijven wonen in hun (vaak veel te grote) doorzonwoning. Woningen waarin ze gezien hun leeftijd niet langer veilig konden blijven wonen. Maar ook woningen waar jonge gezinnen met smart op zitten te wachten.

In Aalsmeer hebben we sinds die tijd veel werk verzet om hier oplossingen voor te vinden. Onder aanvoering van CDA wethouders zijn er per wijk duurzame oplossingen gevonden. De ontwikkeling van Mijnsheerlykheid in Kudelstaart en Poldermeesterplein in Nieuw Oosteinde zijn geslaagde voorbeelden van het levensloopbestendig zelfstandig wonen met de mogelijkheid van aanvullende zorg.

Maar we zitten in Aalsmeer niet stil. Bouwen voor senioren om in de eigen (sociale) omgeving de volgende stap in wonen te kunnen zetten. Samen met woningcorporatie Eigen Haard worden 44 seniorenappartementen in het appartementencomplex Laurierhof aan de Spoorlaan voor de Stommeer gebouwd. Verder is het CDA heel blij dat de Aalsmeerse ontwikkelaar Tupla eindelijk de toestemming van de gemeente heeft gekregen om met behoud van de markante Zuiderkerk, 55 seniorenappartementen te ontwikkelen. Er wordt inmiddels hard gewerkt om Zuydveste medio 2022 opgeleverd te krijgen. Tot slot komt er een nieuw seniorencomplex aan de Roerdomplaan, in de Hornmeer. Dit zal nog iets meer tijd vergen, maar het CDA hoopt dat er in 2023 ook voor de huidige inwoners van de Hornmeer 61 appartementen beschikbaar zullen komen.

Zo wil het CDA blijven werken aan duurzame seniorenwoningen voor senioren in de eigen wijk.

CDA #Altijd dichtbij.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.