09 maart 2015

Elco Brinkman en Ruth Peetoom 11 maart op bezoek in regio

PERSBERICHT - Na lijsttrekker voor provinciale staten van Noord-Holland Jaap Bond op 4 maart komen lijsttrekker voor de Eerste Kamer Elco Brinkman en Ruth Peetoom, voorzitter van het CDA, op 12 maart naar de regio Amstelland en Meerlanden. Zij steunen daarmee de campagne van de regionale kandidaten, zoals Hermen de Graaf uit Kudelstaart (#6 bij provinciale staten ), Gerard Korrel uit Ouderkerk (#2 voor waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Erik Oostwouder (#4 bij waterschap Rijnland). De verkiezingen worden gehouden op 18 maart. 

Brinkman en Peetoom zijn onder meer aanwezig bij @BorrelAalsmeer in Welkom Thuis (vanaf 17.30 uur, Stommeerweg 91). Het is voor het eerst, dat de verkiezingen voor provinciale staten en de waterschappen tegelijk worden gehouden. ,,Een goede band tussen de regio, provinciale staten en de waterschappen en de landelijke politiek is heel nuttig’’, benadrukt Hermen de Graaf. De verkiezingen voor provinciale staten zijn extra belangrijk, omdat de statenleden op 26 mei ook de leden van de Eerste Kamer kiezen. ,,Met de verkiezingen voor de lokale en regionale waterschappen en provinciale staten op 18 maart krijgen de uitslagen dus ook een landelijke vertaling naar de Eerste Kamer’’, aldus De Graaf. 
Bij de verkiezingen voor provinciale staten van Noord-Holland en de waterschappen op 18 maart heeft het CDA prima vertegenwoordigers uit de regio Amstelland en Meerlanden. Hieronder vallen Uithoorn, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amstelveen en Aalsmeer.

Provinciale kandidaten
Regionale kandidaten voor provinciale staten Noord-Holland zijn, naast Kudelstaarter Hermen de Graaf, Wilma van Andel (#13, Badhoevedorp), Jacinta Duttenhofer (#15, Duivendrecht), Judith Keessen (#23, Aalsmeer), Steffe Bak (#32, Vijfhuizen), Monique Oudshoorn (#36, Uithoorn), Cees Broekhoven (#38, Nieuw-Vennep) en Jan-Willem Groot (#41, Amstelveen).

Amstel, Gooi en Vecht
Voor het waterschap Amstel, Gooi en Vecht staan met Gerard Korrel op de lijst Jaap Overbeek (#10, Kudelstaart), Chris de Veth (#12, Amstelveen), Marina van Eijk (#20, Ouder-Amstel), André Smits (#22, Uithoorn-De Kwakel), Peter Roos (#23, Ouder-Amstel), Nahid Aoulad Bouchta (#24 Uithoorn), Petra de Groot (#29, Amstelveen), Gert van Mansom (#34, Diemen), Ben Jonker (#36, Amstelveen)  Luuk de Vré (#39, Amstelveen),  Amandhalia Varnehorst-Nasserie (#42, Amstelveen) en Jan Beukeboom (#43, Ouder-Amstel) en Krijn Piening (#46 Diemen).

Rijnland
Kandidaten voor het waterschap Rijnland zijn verder Ed Koster (#14, Haarlemmermeer), Martie Vink (#16, Haarlemmerliede-Spaarnwoude), Anja Beij-Van Andel (#23, Haarlemmermeer) en Bep Heemskerk (#24, Aalsmeer)

Thema's
Op 12 maart, als Elco Brinkman en Ruth Peetoom onder meer de ondernemersbijeenkomst '@Borrel Aalsmeer' in Welkom Thuis bezoeken, gaat het ook over landelijke thema's, zoals de pensioenen en de zorg. Iedereen is daarbij welkom, vanaf 17.30 uur. ,,Ruth Peetoom krijgt een typisch CDA-bloemenboeket, met louter groene bloemen, omdat zij voor de tweede keer partijvoorzitter wordt’’, belooft De Graaf.

-.-.-

Foto-onderschrift: CDA partijvoorzitter Ruth Peetoom op woensdag 11 maart in regio Amstelland en Meerlanden

-.-.-

Meer info op:
www.cda.nl/noord-holland
www.cda.nl/agv
www.cda.nl/rijnland

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.