03 maart 2015

Kopstukken CDA naar Aalsmeer en Kudelstaart

Na lijsttrekker voor provinciale staten van Noord-Holland Jaap Bond op 4 maart komen lijsttrekker voor de Eerste Kamer Elco Brinkman en Ruth Peetoom, voorzitter van het CDA, op 12 maart naar Aalsmeer en Kudelstaart. Zij steunen daarmee de campagne van de plaatselijke kandidaten, zoals Hermen de Graaf (nr. 6 bij provinciale staten) en Jaap Overbeek en Bep Heemskerk voor de waterschappen van respectievelijk Amstel, Gooi en Vecht en Rijnland. De verkiezingen worden gehouden op 18 maart. 

Het is voor het eerst, dat de verkiezingen voor provinciale staten en de waterschappen tegelijk worden gehouden. ,,Een goede band tussen de regio, provinciale staten en de waterschappen en de landelijke politiek is belangrijk’’, benadrukt Hermen de Graaf. De verkiezingen voor provinciale staten zijn extra belangrijk, omdat de statenleden op 26 mei ook de leden van de Eerste Kamer kiezen. ,,Met de verkiezingen voor de lokale en regionale waterschappen en provinciale staten op 18 maart krijgen de uitslagen dus ook een landelijke vertaling naar de Eerste Kamer'', aldus De Graaf.  

Veel CDA-kandidaten uit regio
Bij de verkiezingen voor provinciale staten van Noord-Holland en de waterschappen op 18 maart heeft het CDA prima vertegenwoordigers uit de regio Amstelland en Meerlanden. Hieronder vallen Uithoorn, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amstelveen en Aalsmeer. Naast Kudelstaarter Hermen de Graaf (#6) is Judith Keessen (#23, Aalsmeer) kandidaat voor provinciale staten. Voor het waterschap Amstel, Gooi en Vecht staat Jaap Overbeek (#10, Kudelstaart) op de lijst en voor het waterschap Rijnland Bep Heemskerk (#24, Aalsmeer). Met in totaal 28 regionale kandidaten onderstreept het CDA het brede draagvlak in de maatschappij. 

Thema's
Tijdens de campagnetour op 4 maart met provinciaal lijsttrekker Jaap Bond is 'Schiphol okay, meer overlast: Nee' een belangrijk thema. Op 12 maart, als Elco Brinkman en Ruth Peetoom onder meer de ondernemersbijeenkomst '@Borrel Aalsmeer' in Welkom Thuis bezoeken, gaat het ook over landelijke thema's, zoals de pensioenen en de zorg. Iedereen is daarbij welkom, vanaf 17.30 uur. ,,Ruth Peetoom krijgt een typisch CDA-bloemenboeket, met louter groene bloemen, omdat zij voor de tweede keer partijvoorzitter wordt’’, belooft De Graaf. 

-.-.-

Foto-onderschrift: Hermen de Graaf - kandidaat Provinciale Staten Noord-Holland CDA, nr 6  

-.-.-

Meer informatie: Hermen de Graaf, 06-53992755

www.cda.nl/hermendegraaf
www.cda.nl/noord-holland
www.cda.nl/agv
www.cda.nl/rijnland

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.