22 januari 2020

Marlon van Diemen terug in de raad namens het CDA

Vanavond 23 januari wordt het CDA-raadslid Bart Kabout benoemd tot wethouder voor de gemeente Aalsmeer namens het CDA als vervanger voor Robbert-Jan van Duijn, die over anderhalve week benoemd wordt tot burgemeester van Nieuwkoop. Met zijn benoeming laat Bart een zetel leeg in de fractie van het CDA. De fractie heeft ervoor gekozen om deze in te vullen met een oude bekende: Marlon van Diemen. De 32-jarige zal vanaf vanavond de stoel van Kabout in beslag nemen en haar terugkeer in de gemeenteraad maken.

In de vorige raadsperiode was Van Diemen al raadslid voor het CDA. Ze vertrok 2 jaar geleden wegens werk en nevenfuncties, maar ook toen sloot ze een terugkeer in de fractie niet uit. En nu, nog geen 2 jaar later, is de tijd aangekomen waarop ze weer plaatsneemt in het pluche weer inneemt.

Een terugkeer die niet alleen gewaardeerd wordt door Van Diemen zelf, maar ook door de hele CDA-fractie. Als bekende in de gemeenteraad hoeft Marlon niet meer ingewerkt te worden en kent ze het reilen en zeilen van de fractie. Daarnaast brengt ze een hoop ervaring en kennis mee vanuit haar vorige raadsperiode, maar ook vanwege haar werkzaamheden binnen de Adviesraad Sociaal Domein. Deze onafhankelijke raad bestaat uit inwoners uit Aalsmeer en Kudelstaart en adviseert het College van B&W over alles omtrent het sociaal domein. Onder andere op dit vlak brengt Marlon dus een hoop kennis met zich mee. Helaas voor de CDA-fractie wordt Van Diemen pas aan het einde van de avond geïnstalleerd, anders had ze het woord kunnen voeren over de nota Sociaal Domein die vanavond ook besproken wordt.

Het CDA prijst zich gelukkig met zo’n waardevolle toevoeging aan de fractie in de vorm van Marlon van Diemen en heeft alle vertrouwen in een mooie laatste twee jaar van deze raadsperiode. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.