03 juli 2016

NIEUWE ATLETIEKBAAN

NIEUWE ATLETIEKBAAN

Tijdens de commissievergadering van 12 mei jl heeft het CDA uitgebreid haar mening gegeven over het nieuwe atletiekcomplex in onze gemeente.

Het CDA heeft toen aangegeven een groot voorstander te zijn van het voorgestelde scenario A1. Dat betekent een 400 meter atletiekbaan op de huidige locatie aan de Sportlaan in Aalsmeer met als hoofdgebruiker atletiekvereniging AVA.

In de raadsvergadering van 30 juni jl werd dit nogmaals bevestigd door het CDA. Het CDA kiest met scenario A1 voor een atletiekbaan, waarvan het CDA verwacht dat deze baan na de renovatie, sporttechnische keuringen gaat doorstaan. Hierdoor wordt het niet alleen een trainingscomplex, maar ook een complex waar AVA in de toekomst wedstrijden kan gaan organiseren.

Voor wat betreft de kantine, onderdeel van het totale plan, spreekt het CDA haar vertrouwen uit, dat AVA zelf en op tijd voor de benodigde financiën gaat zorgen. De heer Spitteler, voorzitter van AVA, gaf tijdens de commissievergadering duidelijk aan, met alle leden van AVA al druk bezig te zijn om aan het benodigde geld te komen. Naar de mening van het CDA en gelet op het enthousiasme van de leden, gaat hen dit zeker lukken.

Als CDA hebben wij nog wel enkele opmerkingen gemaakt en als aandachtpunten meegegeven aan de portefeuillehouder.

Voor wat betreft de eventuele verkeersproblematiek in onder andere de Sportlaan, heeft het CDA de portefeuillehouder verzocht het idee van een ontsluiting via de Parklaan serieus in overweging te nemen en dit te laten onderzoeken. Op deze manier kan de Sportlaan behoorlijk worden ontlast.

Tweede opmerking is ten aanzien van het gebruik in de toekomst. De ESA (Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer) zal als verhuurder van het complex gaan optreden. Het CDA verwacht van de ESA een proactieve houding voor wat betreft de verhuur van het atletiekcomplex aan derden, dus anderen dan AVA. En dan niet alleen de verhuur aan scholen, maar bijvoorbeeld ook aan bedrijven voor het organiseren van sportieve evenementen op het complex.

Het CDA vindt tevens dat het atletiekcomplex goed afgeschermd dient te worden door middel van hekken. Een afgesloten complex derhalve. Het CDA wil niet dat het complex zogenaamd ‘openbaar’ wordt gebruikt. Buiten het enorme risico van vandalisme, moet het ook worden uitgesloten dat bijvoorbeeld het middenterrein wordt gebruikt voor het uitlaten van honden.

Het CDA staat voor uitgebreide sportmogelijkheden in haar gemeente. Een goede en wedstrijdwaardige atletiekbaan van 400 meter aan de Sportlaan met als hoofdgebruiker de 52 jarige Atletiekvereniging AVA hoort daar zeker bij.

Paul van Soelen

(Raadslid CDA Aalsmeer/Kudelstaart)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.