05 maart 2018

Stichting Leefomgeving Schiphol

Het CDA Aalsmeer/Kudelstaart is blij met het flinke bedrag dat de Stichting Leefomgeving Schiphol beschikbaar heeft gesteld voor projecten die door inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart zijn ingediend.
CDA-fractievoorzitter Dirk van Willegen: “Wij zijn blij dat er na al die jaren eindelijk iets van erkenning is voor de overlast die we in Aalsmeer van Schiphol ervaren. Wel willen wij de SLS oproepen ook richting individueel gedupeerden ruimhartiger te zijn, met namen als het gaat om het isoleren van woningen.”

Projecten van én door inwoners
Op een feestelijke bijeenkomst in Uithoorn heeft de SLS haar programma gebiedsgerichte projecten bekend gemaakt. Het CDA was blij om te zien dat er voor de projecten die door inwoners uit de gemeente Aalsmeer zijn ingediend de meest royale bijdrage was. Maar liefst acht miljoen.
“Wij vinden het vooral goed dat het college voor een compleet andere benadering heeft gekozen. Door een brainstormavond met inwoners te organiseren zijn alle ingediende projecten breed gedragen en komen ze ook echt voort uit de samenleving. Op die manier hebben inwoners er ook echt wat aan en zijn het projecten die dicht bij hen liggen.” Aldus Dirk van Willegen.

Oproep
Naast de blijdschap om het grote bedrag en de mooie projecten die de leefbaarheid in Aalsmeer ten goede zullen komen, had Van Willegen ook een kritische noot namens het CDA. Hij ging in op de oproep die de gemeente namens de inwoners in het Position Paper Schiphol heeft opgenomen: “Naast de 20 miljoen die de SLS beschikbaar stelt voor gebiedsprojecten, is er ook 10 miljoen euro voor individueel gedupeerden. Wij merken dat vanwege contouren veel mensen net buiten de boot vallen en dat de isolatiemaatregelen niet altijd aansluiten bij wensen en verwachtingen van inwoners. Daarom doen wij nogmaals de oproep richting het Rijk en Schiphol om ruimhartiger om te gaan met isolatiemaatregelen en te zorgen voor maatwerk.”

Nu aan de slag
Wat het CDA betreft is het nu tijd om aan de slag te gaan. “We zijn blij dat er vanuit de gemeente Aalsmeer na al die jaren eindelijk eens een tegengeluid is te horen als het om Schiphol gaat. Deze bijdrage is voor een deel erkenning maar maakt ons uiteraard niet minder kritisch en is geen afkoopsom voor overlast. Met de projecten die zijn ingediend en de budgetten die daar aan zijn toegekend ligt er wel een mooie kans om Aalsmeer, Kudelstaart en Aalsmeer-Oost weer een stukje mooier en leefbaarder te maken en daar gaan we voor!”


Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.