11 januari 2021

Thirsa uit Aalsmeer jonge lijstduwer voor het CDA

Op de afgelopen provinciale ALV in Noord-Holland is de regionale staartlijst van het CDA vastgesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen. De 20-jarige Thirsa van der Meer mag plaatsnemen op positie 9 van de staartlijst. Thirsa is niet de enige jonge lijstduwer. Maar liefst 45 jonge lijstduwers door het hele land zijn toegevoegd aan de kandidatenlijst voor het CDA. Dit riante aantal laat zien dat het jongerengeluid bij het CDA gehoord wordt.

Thirsa is ondanks haar jonge leeftijd al jaren actief voor het CDA als raadslid in de gemeente Aalsmeer. In de regionale campagne wil zij vooral jongeren een stem geven. “Samen met de zes jongerenkandidaten op de toplijst laten we aan Nederland zien dat bij het CDJA jongeren meetellen, meepraten en meedoen!”, aldus Thirsa.

Kandidaat-Kamerlid én jongerenkandidaat Harmen Krul is trots dat de CDA-kieslijst wordt versterkt met zo veel jong talent. “Het is mooi om te zien dat het CDA kiest voor een diverse lijst met veel jongeren. Dat past bij een brede volkspartij. Samen met alle jonge lijstduwers gaan we ons inzetten voor betaalbaar wonen, een duurzame toekomst en een kansrijke start voor alle jongeren. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.”, aldus Krul.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.