29 april 2019

Werkbezoek delegatie CDA bij Bosman Van Zaal.

Als je waar dan ook ter wereld, kassen ziet staan, dan is de kans groot dat hier Nederlanders  bij betrokken zijn.  Nederland is onbetwist wereldleider op het gebied van tuinbouw en op alles wat daarbij komt kijken.  CDA is van oudsher  nauw verbonden met de tuinbouwsector en ging daarom gretig in op de uitnodiging van Marco Braam,  CEO van Bosman Van Zaal, eens bij zijn splinternieuwe bedrijf op Green Park langs te komen.  Bosman Van Zaal is zo’n bedrijf dat niet alleen in Nederland, maar wereldwijd in 32 landen tuinbouwondernemers faciliteert met innovatieve duurzame kassen en teeltsystemen

Bosman Van Zaal heeft alle kennis in één huis voor engineering en realisering op het gebied van kassenbouw , watersystemen, interne logistiek, robotisering, kasklimaat, elektra, controle en software. Zodoende is men in staat turnkey, Innovatieve en slimme projecten te realiseren zoals meer-lagen teelt, kas zonder gas,  (mobile) laboratoria voor zaden en stekken en laboratoria voor onderzoek op het gebied van klimaat, licht, duurzaamheid en e-growing.                                                                                     In de moderne productiehal konden de cda-ers het productieproces bekijken.  Aan de ene kant van het gebouw, komen de ruwe materialen binnen, om na allerlei bewerkingen en langs ingewikkelde machines, aan de andere kant de hal weer te verlaten, om wereldwijd door eigen mensen of door vaste aannemers, gemonteerd te worden.                        

Bosman Van Zaal is een MVO-bedrijf. Dit is terug te vinden in haar projecten en producten,  maar ook in het ontwerp van hun nieuwe pand.  Door gebruik te maken van een hoge isolatiewaarde, warmte/koude opslag, warmtepompen en toekomstige zonnepanelen is het gebouwenergieneutraal.  De behoefte  aan land- en tuinbouwproducten groeit.   

CDA Aalsmeer / Kudelstaart  is daarom enorm trots om een bedrijf als Bosman Van Zaal binnen de grens van haar Gemeente te hebben.  Een bedrijf met  bijna 100-jarige wortels in de Greenpoort gemeentes Uithoorn en Aalsmeer. 

Bosman Van Zaal is terecht enorm trots op haar bedrijf en haar activiteiten maar gaf de CDA-delegatie wel wat aandachtspunten mee:                                                      
Het tekortschietend openbaar vervoer op Greenpark, de onveilige situaties voor de fietsende werknemers  uit o.a. Aalsmeer en De Kwakel en aandacht voor het gebrek aan goede huisvesting voor de onmisbare (technische) arbeidsmigranten.

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.