Bart Kabout

Wethouder

Ik ben Bart Kabout en ik ben wethouder van het CDA Aalsmeer-Kudelstaart.

Zeven jaar geleden ben ik met mijn vrouw en onze kinderen komen wonen in het prachtige dorp Kudelstaart. Van begin af aan voel ik mij hier thuis. Aalsmeer is een prachtige gemeente met een fijne dorpse sfeer. Mensen kijken om naar elkaar, we hebben een rijk verenigingsleven en vele vrijwilligers.

In 2018 ben ik gemeenteraadslid geworden en lid van de CDA fractie. Ik voel mij verbonden met het CDA Aalsmeer-Kudelstaart vanwege de kernwaarden (zie ons verkiezingsprogramma) en omdat de partij een brede vertegenwoordiging is van onze hele samenleving. Wij stellen niet het individu of de overheid, maar de samenleving centraal.

Van 2005 tot 2020 ben ik werkzaam geweest eerst als advocaat, daarna bij een bank en tenslotte bij de Nederlandsche Bank. Begin 2020 ben ik wethouder geworden. Ik vind het een voorrecht om als wethouder voor de gemeente Aalsmeer te mogen werken. Ik hoop daar na de verkiezingen mee door te kunnen gaan.

In Aalsmeer hebben we onze zaken goed voor elkaar. We zijn een zelfstandige gemeente en we hebben onze zelfstandigheid onlangs ook naar de toekomst geborgd middels nieuwe afspraken met de gemeente Amstelveen. Bovendien staan we er financieel sterk voor. Daarmee kan de gemeente dichtbij haar inwoners staan en beleid voeren dat past bij wat leeft in Aalsmeer en Kudelstaart.

We hebben in onze gemeente ook flinke uitdagingen, zoals de woningnood. Met projecten zoals Oosteindedriehoek, Westeinderhage en Hoofdweg-Zuid voegen we duizenden woningen toe. Ook blijven we investeren in mooie voorzieningen voor onze inwoners, zoals onze sportfaciliteiten en projecten in de buitenruimte zoals het Waterfront, Jac. Stammespark en het VVA terrein.

Een andere belangrijke uitdaging is eenzaamheid. Het is schrijnend hoeveel mensen iedere dag aandacht moeten missen. Als gemeente moeten we samen met inwoners, verenigingen, bedrijven en organisaties de handen ineen slaan om naar alle Aalsmeerders en Kudelstaarters om te kijken, zodat iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt in onze mooie gemeente!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.