Thirsa van der Meer

raadslid

Mijn naam is Thirsa van der Meer en sinds april 2018 zit ik in de gemeenteraad van Aalsmeer namens het CDA. Geboren in 2000 ben ik het jongste raadslid en dat is een rol die ik met liefde op me neem. In het dagelijks leven studeer ik rechten aan de Vrije Universiteit en speel ik al 12 jaar piano. Ook kook en bak ik graag en lees ik veel.

Als jongste raadslid probeer ik me extra in te zetten voor jongeren in de gemeente. Ik begrijp hun leefwereld beter en kan goed naar hun wensen luisteren. Niet alleen de jeugd is mijn aandachtspunt, het gehele Sociaal Domein zit in mijn portefeuille. Denk hierbij aan onderwijs, cultuur en participatie. Een ander belangrijk speerpunt voor mij is huisvesting. Als jongere in Aalsmeer weet ik hoe moeilijk het is om een betaalbare starterswoning te vinden en dit heeft dan ook mijn volle aandacht. Daarnaast ben ik voor de afdeling Aalsmeer verantwoordelijk voor de sociale media en de persberichten.

Ik zit in de politiek omdat ik denk dat ik echt het verschil kan maken. Ook vind ik het belangrijk dat er een frisse wind door de Aalsmeerse politiek waait met nieuw, jonge gezichten. Ik hoop op deze manier anderen te inspireren hetzelfde te doen en de politiek levendig te houden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.