15 maart 2019

CDA roept in havenmanifest op tot groene groei in de haven van Amsterdam

Afgelopen woensdag heeft lijsttrekker Dennis Heijnen het door CDA opgestelde havenmanifest overhandigd aan ORAM voorzitter Paul Wevers. Het manifest is opgesteld om duidelijk steun uit te spreken voor ruimte voor groene groei in de haven. Lijsttrekker Heijnen: ‘De haven van Amsterdam is een enorme banenmotor, vooral voor de praktisch geschoolde arbeiders. Het is daarom belangrijk dat ook daar groene groei mogelijk blijft en de bedrijvigheid niet wordt ingeruild voor woningbouw. Er zijn betere locaties in Amsterdam en omgeving waar voldoende betaalbare woningen gebouwd kunnen worden.’

Diederik Boomsma, gemeenteraadslid voor het CDA in Amsterdam, heeft ook zijn handtekening onder het manifest gezet. “In Amsterdam willen wij ons inzetten voor het behoud van werk in de haven, voor andere woningbouwlocaties dan woningen in de haven zelf. Ook zetten wij ons, eerst als enige partij, al jaren af tegen de burg over het IJ. Goede vaarwegen zijn belangrijk en kunnen  bijdragen aan duurzaam goederenvervoer. In de Amsterdamse haven moet ook plaats blijven voor duurzame energie, bijvoorbeeld voor windenergie op de industriegebieden en investeringen in nieuwe energievormen, zoals waterstof. ”

De overdracht van het manifest ging gepaard met een werkbezoek aan onder ander Damen Shiprepair Amsterdam, waarbij ook staatssecretaris Mona Keijzer aanwezig was.

 


Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.