25 oktober 2018

CDA Succes in de Provincie: monumenten blijven behouden

Statenlid Wilma van Andel ging vandaag een kijkje nemen bij deze karakteristieke monumentale kerk in Oostgraftdijk (gemeente Alkmaar). De kerk is niet meer in gebruik en verkocht als woonhuis. Om dit pand te verduurzamen is gebruik gemaakt van het Provinciale Fonds Herbestemming. Wilma van Andel: ‘Dankzij dit fonds is het gebouw niet gesloopt, maar blikvanger van Oostgraftdijk gebleven. De kerk is een mooie en duurzame plek geworden om te wonen.'

Het idee voor een fonds voor herbestemming, restauratie en verduurzamen van karakteristieke monumentale gebouwen komt uit het CDA-verkiezingsprogramma van 2015. Wilma van Andel: “Het tot stand komen van het fonds heeft enige voeten in de aarde gehad. Het is nu een paar maanden in gebruik en er zijn vele aanvragen vanuit religieuze, industriële en agrarische monumenten, vanuit onder andere Haarlem, Hoorn en Texel. Het maakt ons trots om te zien dat dit idee in de praktijk bijdraagt aan behoud van karakteristieke gebouwen in Noord-Holland.”

Het CDA is onderdeel van het Noord-Hollandse bestuur en heeft zodoende in de afgelopen vier jaar veel weten te bereiken voor de provincie Noord-Holland. De komende weken viert het CDA zijn successen met de inwoners van Noord-Holland.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.