23 mei 2012

CDA Talent Academie

CDA Talent Academie 2012-2013

De CDA Talent Academie is de meest uitgebreide en diepgaande opleiding voor talentvolle (toekomstige) politici van het CDA. De CDA Talent Academie maakt onderdeel uit van het CDA Talenten Programma, een traject van ondersteuning en ontwikkeling dat het CDA biedt aan haar talentvolle leden. Vanaf heden kunnen leden van het CDA zich aanmelden voor de CDA Talent Academie 2012-2013.  

Ineke Wadman heeft de afgelopen periode de Talent Academy succesvol afgerond, hieronder vertelt zij over haar ervaring: 

“In 2010 ben ik lid geworden van het CDA. Na het volgen van de winterschool wilde ik meer weten over het christen-democratische gedachtegoed en het politieke vak in de praktijk. Ik heb bewust een jaar geïnvesteerd in mijn politieke vaardigheden door te leren omgaan met de media, te debatteren en ideeën te presenteren. En meer te leren over politieke stromingen. Zo kan ik de politieke dynamiek in 2012 nog beter plaatsen en bewust kiezen voor een actieve rol waar ik mijn talent in kan zetten. 

De Talentacademie heeft me echter veel meer gebracht. In een enthousiaste groep van bevlogen mensen voelde ik de spirit van het CDA; de wil om met elkaar te zorgen voor een samenleving waarin iedereen tot z'n recht komt. Op lokaal, provinciaal en landelijk niveau, maar vooral door al die lagen heen. Met respect voor elkaars talent en het delen van kennis, is een netwerk ontstaan dat met elkaar Nederland sterker wil maken, vanuit welke politieke rol dan ook. Een groep die haar politieke kennis en vaardigheden heeft getraind en weet waar het CDA voor staat. 27 Ambassadeurs met hart voor Nederland.” 

Meer informatie over de Talent Academie vindt je op www.cda.nl/si

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.