13 maart 2023

Discussieer mee over woningbouw (LET OP: aanmelding gesloten)

Hugo de Jonge, CDA Minister van Volkshuisvestiging en Ruimtelijke Ordening komt maandagavond 13 maart samen met CDA-lijsttrekker voor Provinciale Staten Dennis Heijnen naar Bergen NH voor een regionale bijeenkomst over woningbouw rondom dorpen en kleinere kernen.

Let op: aanmelden niet meer mogelijk voor bijeenkomst over wonen in de Ruïnekerk!

In de afgelopen twee weken heeft het CDA Bergen zoveel aanmeldingen ontvangen dat het maximaal aantal beschikbare plaatsen bereikt is. Ruim 160 mensen uit o.a. Egmond, Bergen, Schoorl, Groet en daarbuiten meldde zich massaal aan. De locatie kan wegens brandveilige redenen niet meer mensen toestaan in de zaal. Het CDA raadt belangstellenden die zich niet hebben aangemeld daarom aan om niet naar de Ruïnekerk te komen, zij staan dan voor een dichte deur. Mensen die zich nog proberen aan te melden krijgen een automatisch antwoord met daarin het bericht dat het vol is.

Het CDA Bergen organiseert samen met het CDA Noord-Holland een avond met het thema:

Bouwen in het buitengebied 

In Noord-Holland zijn de plattelandsgemeenten het zat om voortdurend teruggefloten te worden vanuit het provinciaal bestuur. Dorpen verschralen, voorzieningen vallen weg en een toekomst voor de jeugd is er nauwelijks.

Hugo de Jonge wordt uitgedaagd om met landelijke maatregelen te komen na bijna 4 jaar stilstand. Vele schrijnende situaties zoals b.v. in Egmond vragen om radicale maatregelen waardoor gemeentebesturen actie kunnen ondernemen.

Provinciaal lijsttrekker Dennis Heijnen: ‘Het is bizar dat het provinciebestuur de dorpen al jaren op slot zet en als museum behandelt. Het CDA heeft hier vanuit de oppositie jarenlang aandacht voor gevraagd. Ik wil deze avond graag horen wat de problemen zijn en er samen voor zorgen dat de provincie in beweging komt. Desnoods met landelijke dwang via de minister.’

Aanmelding (LET OP: vol)
Alle betrokken inwoners van de plattelandsgemeenten, wijkverenigingen, gedupeerde jongeren, scholieren, verenigingen met bouwplannen, regionale en lokale bestuurders, raadsleden, woningbouwverenigingen, en iedereen die in het thema is geïnteresseerd. Geïnteresseerden die zeker willen zijn van een plaats kunnen zich aanmelden vóór 11 maart via [email protected]

Tijdstip en locatie 
Vanaf 18.00 uur is de inloop, om 18.30 uur start de avond, onder leiding van Patricia Wouda. Nadat Hugo de Jonge en Dennis Heijnen een korte inleiding hebben gegeven is het woord aan de aanwezigen in de zaal. Deze krijgen ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen. De avond eindigt rond 20.00 uur waarna tijd is voor een borrel en nagepraat kan worden.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Ruïnekerk (centrum)
Raadhuisstraat 1, 1861 LK BERGEN NH

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Korremans (fractielid, perswoordvoerder CDA Bergen) [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.