REGIO SPAARNDAM HAARLEM03
23 april 2018

Extra geld voor Openbaar Vervoer Noord-Holland Noord

Het CDA heeft ingestemd met het voorstel om ieder jaar circa 300.000 euro extra uit te geven aan het Openbaar Vervoer in Noord-Holland Noord. Toen duidelijk werd hoe de nieuwe dienstregeling er ongeveer uit zou gaan zien bleken er enkele onmisbare buslijnen te vervallen. Met dit voorstel wordt hiervoor een oplossing geboden. Het gaat om extra ritten van lijn 164 in de spits, twee extra scholierenritten van lijn 152 tijdens de lunch en in de middag, een extra door-de-weekse ochtendrit op lijn 250 en het behoud van voldoende ritten van lijn 30 op zondag.

Woordvoerder Openbaar Vervoer Dennis Heijnen: 'Er is bij de aanbesteding uitdrukkelijk niet bezuinigd op het budget voor het OV in Noord-Holland Noord, toch bleek er extra geld nodig om de grootste knelpunten op te lossen. Signalen van CDA-afdelingen in de regio zoals Schagen, Den Helder, Hollands Kroon, Alkmaar, Bergen en Heerhugowaard hebben we daarmee serieus kunnen nemen. We zijn blij dat dit geld nu beschikbaar is.'

Vanaf juni gaat Connexxion in het gebied Noord-Holland Noord met een nieuwe dienstregeling rijden. Ten opzichte van de huidige dienstverlening wordt een aantal buslijnen uitgebreid met extra ritten. Helaas zullen een aantal andere buslijnen (vaak gedeeltelijk) verdwijnen. Meestal omdat uit reizigersdata blijkt dat er bijvoorbeeld maar vier personen per dag gebruik maken van die bus. Connexxion heeft een alternatief beschikbaar, namelijk OV-flex. Hiermee kan een reguliere bus per telefoon of app minimaal een half uur van tevoren worden opgeroepen. Met de introductie van dit systeem is er in deze regio een dekkend netwerk van Openbaar Vervoer.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.