22 juni 2018

Heleen Keur voorgedragen als kandidaat-wethouder Den Helder

Vandaag, 22 juni, heeft CDA Den Helder bekend gemaakt dat zij Heleen Keur voordragen als kandidaat-wethouder. Fractievoorzitter Harmen Krul (CDA Den Helder) is verguld dat Heleen Keur wethouder wordt in Den Helder: ''Met Keur als wethouder voor Den Helder geven we invulling aan de bestuurlijke vernieuwing en maken we optimaal gebruik van de kennis en kwaliteiten van onze mensen, na een goed verkiezingsresultaat is dit de volgende mijlpijl waar wij als afdeling trots op mogen zijn''.

In de nieuwsbrief naar de leden hebben gedeputeerde Jaap Bond, voorzitter Gido Oude Kotte en vice-fractievoorzitter Dennis Heijnen positief gereageerd en staan achter de keuze van Heleen Keur.

"Een geweldige aanwinst voor de Helderse politiek,  en een verlies voor onze Noord-Hollandse CDA afdeling" en "met het vertrek van Heleen Keur verliezen wij een fijne collega en voorzitter maar krijgt de Kop van Noord-Holland een goede en kundige bestuurder er bij."

Reactie Heleen Keur:

In juli zal ik worden geïnstalleerd als wethouder in Den Helder. De fractie van Den Helder heeft een hele drukke en hectische tijd achter de rug en is in staat geweest om een mooie en stevige basis neer te leggen in het coalitieakkoord. Voor mij was het vanaf de zijlijn ook een spannende tijd.

Er leek al enige tijd een ‘match’ te bestaan tussen ‘Den Helder’ en mij. Mooi, maar ook lastig en dubbel. Ik voel mij op mijn plek in de CDA NH fractie en in Haarlem en vertegenwoordig met heel veel plezier en energie de CDA kiezers. Het statenwerk heb ik nooit gezien als tijdelijke tussenstop. Hoewel het een onzichtbare bestuurslaag is, is de impact van de besluiten, enorm groot. Als kleine coalitiepartij zijn we steeds in staat geweest om toch van behoorlijke invloed te zijn en dat geeft heel veel voldoening. Om dat achter mij te moeten laten, vind ik oprecht jammer.
 
Maar…. de uitdaging die Den Helder brengt en de verkiezingsbelofte van CDA Den Helder om op een nieuwe en andere manier politiek te gaan bedrijven, passen zó goed bij mij en in mijn huidige levensfase, dat ik in goed overleg met bestuur CDA NH en bestuur Den Helder heb besloten, de overstap te gaan maken. Na bijna 16 jaar als volksvertegenwoordiger het CDA te hebben vertegenwoordigd, ga ik nu aan de andere kant van de bestuurstafel plaats nemen in een prachtige gemeente, met een stad die heel veel te bieden heeft.
 
Dankzij het statenwerk, heb ik niet alleen de provincie en de verschillende afdelingen (beter) leren kennen, ik heb ook heel veel mensen leren kennen en heel veel geleerd. Ik ben onwijs trots op de stappen die we, als fractie en gedeputeerde, hebben gemaakt in de provincie en ik ben ook heel trots op de partij die wij met elkaar zijn. Samen maken we het CDA NH en samen stralen wij een warme eenheid uit! Dank daarvoor en graag tot ziens in Den Helder!

Heleen Keur
Fractievoorzitter CDA Noord-Holland
Kandidaat wethouder Den Helder

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.