15 april 2019

Noord-Hollandse CDA-kandidaat Daan Versteeg naar plaats 7

Aftrap van niet eerder vertoonde campagne: ‘Brussel Bereikbaar’

Op de definitieve CDA-lijst voor de Europese verkiezingen stijgt de Noord-Hollandse CDA-kandidaat Daan Versteeg naar plaats 7. Een plaats in het Europees Parlement komt daarmee in zicht; het CDA heeft nu vijf zetels. Daan gaat echter voor een directe verkiezing op voorkeurstemmen. Dat hij mensen voor zich weet te winnen, bewees hij al met zijn verkiezing tot Politicus van 't Jaar 2018 van de Gooi en Vechtstreek.

Afgelopen zaterdag presenteerde Daan zijn campagne tijdens de ALV van het CDA Noord-Holland. In de Cultuurkoepel Heiloo toonde hij zich een écht bereikbare kandidaat:“De Europese Unie is voor Noord-Hollanders een ver-van-hun-bed-show, waarop ze geen directe invloed hebben. Dat wil ik veranderen. Daarom heb ik als enige kandidaat mijn 06-nummer op de posters gezet, zodat iedereen mij kan WhatsAppen.

Zijn campagne kent nog meer unieke elementen die in het teken staan van bereikbaar zijn. “In een wekelijkse podcast behandel ik vragen van kiezers. Via skype verschijn ik op digiborden om schoolklassen uitleg te geven over het Europees Parlement. En als ik word verkozen dan blijf ik die dingen de komende vijf jaar allemaal doen!”, zegt Daan toe.

Inhoudelijk zet Versteeg zich in voor een veilig Europa waarin westerse waarden worden beschermd. Zo is hij voor betere bescherming van de buitengrenzen en tegen geldverkwisting door Europese instanties. Dat betekent dus ook dat hij kritiek op Brussel niet schuwt: “Als je écht pro-Europees bent, durf je ook te benoemen en te bestrijden wat niet goed gaat!”, aldus de nummer 7 van het CDA.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.