16 mei 2019

Provinciale steun aan bereikbaarheid Formule 1 mag best wat geld kosten

‘De provincie moet bijdragen aan de organisatie van de Formule 1’, aldus Dennis Heijnen, voorzitter van de CDA-Statenfractie in Noord-Holland. ‘ Het is fantastisch dat Noord-Holland zo’n wereldevenement mag gaan organiseren. De provincie moet hier zeker een bijdrage aan leveren, bijvoorbeeld door ondersteuning bij het bereikbaar maken van het circuit. Dat mag best wat geld kosten. De provincie heeft hier ook ervaring mee, kijk bijvoorbeeld naar Sail. Ook daar ondersteunt de provincie in de managen van de verkeersstromen rondom het evenement.’

Ook gedeputeerde Jaap Bond is enthousiast. Bond, verantwoordelijk voor onder andere Economie, Recreatie en Toerisme in de provincie Noord-Holland, feliciteert het gemeentebestuur en de organisatoren van dit evenement met deze prestatie. ‘In 2020 zal de hele wereld de ogen gericht hebben op Zandvoort. Het evenement zal in de brede regio zorgen voor werkgelegenheid en inkomsten. Liefhebbers van de autosport kunnen de Nederlandse publiekslieveling Max Verstappen in hun eigen land bewonderen op het circuit van Zandvoort.

De Grand Prix kan ook zorgen voor overlast. De provincie zal vanuit haar kennis en bevoegdheden helpen om het evenement te laten slagen. ‘Samen met de betrokkenen zullen we aan de slag gaan om dit zoveel mogelijk te beperken,’ aldus Bond. Een Formule 1 race kan worden gehouden binnen de huidige geluidsafspraken en natuurbescherming. Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten kunnen zich te zijner tijd over eventuele vervolgvragen buigen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.