20 april 2018

Vrouwen stel je kandidaat. Je kunt het!

De gemeenteraadsverkiezingen zijn weer voorbij. Het was een spannende tijd voor alle kandidaten. Debatten voeren, flyeren, evenementen bezoeken, op sociale media actief zijn maar vooral ook veel, heel veel praten met de inwoners van je eigen gemeente. Alle inspanningen ten spijt heeft dit helaas niet geleid tot een toename van vrouwen in de Raad. Gemiddeld is 30 % vrouw met uitschieters naar boven en naar beneden. Voor het CDAV is het teleurstellend om te constateren dat na alle inspanningen van het afgelopen jaar de participatiegraad van vrouwen ca 27 % is. Het CDA staat daarmee in de onderste regionen als het gaat om de participatiegraad van vrouwen. En dat terwijl er zoveel goede vrouwen lid zijn van het CDA.

Dit moet en dit kan anders.

Er komen volgend jaar weer nieuwe verkiezingen aan voor de Provinciale Staten, Waterschap, De Eerste Kamer en het Europees Parlement. De voorbereidingen hiervoor zijn al begonnen. Dus vrouwen meld je aan als kandidaat. Je kunt het!!!! Wees niet te bescheiden. Ga uit van je eigen kracht. Zoek vrouwen op die reeds actief zijn in PS, het Waterschap, EK of Europarlement en praat met hen over mogelijkheden, uitdagingen, valkuilen en kansen. Laat je overtuigen en ga er voor! Anno 2018 kan het toch niet zo zijn dat de stem van vrouwen in de politiek zo weinig gehoord wordt.

Het CDAV staat aan jouw kant. We geven je graag ondersteuning in de vorm van de organisatie van bijeenkomsten in de Provincie, landelijke loopbaandagen, tips & tricks, een werkbezoek aan Brussel om een kijkje in de keuken van de Europarlementariers te krijgen en last but not least contact met vrouwen die actief zijn binnen ons netwerk.

Natuurlijk zullen we ook in de lobby richting het opstellen van de kandidatenlijst onze rol vervullen. Overigens hebben we daar ook de mannen binnen het CDA bij nodig. Diversiteit in brede zin, man/vrouw; jong/oud; autochtoon/bicultureel het zijn zaken die ons allemaal, mannen en vrouwen, aangaan.

Heb je zelf behoeft aan andere activiteiten of ondersteuning laat het ons dan weten via cdav@cda.nl. De bestuursleden van het CDAV zijn altijd bereid om je persoonlijk te adviseren of met mensen binnen het CDA in contact te brengen.

Kortom: Stel je kandidaat. Je kunt het!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.