19 februari 2019

Wooncongres 7 maart

De Provinciale verkiezingen zijn in aantocht. Op 20 maart bepalen de inwoners van Noord-Holland de koers van de Provincie voor de komende 4 jaar. Wij gaan er natuurlijk alles aan doen om er voor te zorgen dat het CDA groeit en dus meer invloed op het beleid uitoefent.

Het CDA gaat zorgen dat Woningbouw het belangrijkste thema van de Provinciale Statenverkiezingen wordt. In het noorden van de Provincie, tegenwoordig Holland Boven Amsterdam genoemd, is lange tijd te weinig gebouwd. Voor inwoners van onze regio is dat ingrijpend. Jongeren vinden geen woning en ouderen kunnen niet doorstromen. Ook zijn er mensen die na een scheiding toch nog langdurig bij elkaar moeten blijven wonen. Het niet bieden van een dak boven het hoofd voor alle inwoners van onze regio is gewoon een groot probleem.

Als het aan het CDA ligt gaat het roer om. Er moet simpelweg meer gebouwd worden. Beperkingen voor bouwen buiten bestaand gebied moeten weg. Procedures moeten versneld worden. Er moeten meer plannen opgestart worden. Gemeenten moeten van de Provincie vertrouwen krijgen om snel te kunnen bouwen. Wij willen snel, meer bouwen.

Teken ook onze petitie voor meer woningen: https://woningennoordholland.petities.nl/

Wooncongres
Op 7 maart brengt het CDA de regio samen in het AFAS stadion te Alkmaar om met elkaar oplossingen voor de woningmarkt te bespreken. Wij nodigen alle organisaties uit die zich sterk maken voor de woningbouw. Van jongeren in een CPO project, tot ouderenbonden en van dorpsraden tot bouwpartijen.

Wij willen natuurlijk zoveel mogelijk mensen in het AFAS stadion verzamelen om te onderstrepen hoe belangrijk het onderwerp wonen en de plannen van het CDA daarvoor zijn. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld. Alle deelnemers worden uitgenodigd op een grote kaart van de regio met stickers de bouwlocatie van hun voorkeur aan te duiden. Zo maken we ter plekke de kaart met bouwlocaties waar de provinciale politiek mee aan de slag kan.

Graag nodigen wij ook u uit om aanwezig te zijn bij het Wooncongres. De agenda treft u bijgevoegd aan. Wij vernemen graag of, en met hoeveel personen u aanwezig zult zijn:

Tot ziens op 7 maart


Dennis Heijnen
Lijsttrekker

Wooncongres

Datum:                7 maart 2019

Locatie:                AFAS Stadion
                           Stadionweg 1 Alkmaar

Agenda Wooncongres

Avondvoorzitter Jelle Beemsterboer

19:30 – 20:00     Inloop met koffie

20:00 – 20:15     Opening lijsttrekker Dennis Heijnen

20:15 – 21:15     Pitches en toelichting verschillende sprekers

-          Voorzitter CDjA Westfriesland Simon Dijk

-          Initiatiefnemer Woningmakers Martin Bosch

-          Gedeputeerde economische ontwieling Jaap Bond

-          Tiny House pionier Marjolein in het Klein

-          Staatssecretaris Mona Keijzer

21:15 – 21:30    Sluiting lijsttrekker Dennis Heijnen

Vanaf 21:30        Informeel in gesprek met inwonersgroepen

Gratis bier en bitterballen

 

Meld je hier aan

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.