26 november 2020

Zilveren spelden uitgereikt

Tijdens een ‘drukbezochte’ digitale ALV op 21 november nam Gido Oude Kotte afscheid als bestuursvoorzitter van het CDA Noord-Holland. Gido Oude Kotte heeft de Noord-Hollandse afdeling van de christendemocraten vier jaar lang geleid en in die tijd veel successen voor zijn provincie behaald.

Onder zijn leiding zag vooral Den Haag de vertegenwoordiging van CDA’ers uit Noord-Holland groeien. Zo traden Wopke Hoekstra en Mona Keijzer toe tot het kabinet en werden Pieter Heerma en Ben Knapen voorzitters van de CDA Eerste en Tweede Kamerfractie. Ook met de nieuwe kandidatenlijst voor de Tweede Kamer mag Gido Oude Kotte tevreden zijn. Naast bekenden als Keijzer en Heerma, kwam TV-persoonlijkheid Lucille Werner in de top tien binnen. Jonge talenten als Harmen Krul (Den Helder), Jelle Beemsterboer (Schagen) en Eveline Tijmstra (Purmerend) staan eveneens hoog op de CDA-lijst.

Tijdens de ledenvergadering werd Gido Oude Kotte dan ook persoonlijk bedankt door verschillende CDA prominenten zoals minister Wopke Hoekstra, staatssecretaris Mona Keijzer en Tweede Kamer fractievoorzitter Pieter Heerma. Als klap op de vuurpijl ontving de Aalsmeerse burgervader van de landelijke CDA-voorzitter Ruger Ploum de zilveren CDA-speld voor leden van verdienste.  

Door het vertrek van Gido Oude Kotte is er een nieuwe bestuursvoorzitter door de leden gekozen, namelijk Daan Versteeg. Binnen het CDA treedt Daan Versteeg als provincie-voorzitter ook automatisch toe tot het landelijke partijbestuur van het CDA. “Na de roerige periode rondom de lijsttrekkersverkiezing, staat het CDA voor de uitdaging om een goed resultaat te behalen bij de Tweede Kamerverkiezingen. De acht uitstekende Noord-Hollandse kandidaat Kamerleden kunnen daarin een doorslaggevende rol spelen. Daarin wil ik ze op alle mogelijke manieren ondersteunen”. Daan Versteeg heeft zich een duidelijk doel gesteld: “We zetten ons de komende jaren vol in op ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Daarom gaan we nieuwe leden werven en talenten scouten en ontwikkelen.”

Tijdens deze digitale ALV hebben ook wij afscheid genomen van Andor Sandbergen als penningmeester en van Petra de Groot als secretaris van het CDA Noord-Holland. Andor Sandbergen heeft meer dan acht jaar lang de kas van de Noord-Hollandse christendemocraten beheert. Daarnaast was en is hij nog op tal van andere fronten actief binnen zijn partij. Zo was hij onder meer van 2010 tot en met 2014 wethouder in Zandvoort en is hij al jaren bestuursvoorzitter van de Zandvoortse CDA-afdeling. Petra de Groot was zes jaar lang secretaris van het CDA Noord-Holland, maar al sinds 2003 in vele verschillende functies actief. Op dit moment is zij penningmeester van de Eduardo Frei Stichting.

Hun jarenlange inzet is partijgenoten niet ontgaan. Om die reden werden Andor Sandbergen en Petra tijdens de ALV thuis verrast door een delegatie die hen, namens de landelijke CDA-voorzitter, de zilveren CDA-speld voor leden van verdienste uitreikten. 
Gido, Andor en Petra: bedankt voor jullie jarenlange inzet voor het CDA Noord-Holland!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.