04 maart 2022

5 Vragen aan Gosse Postma

1 Wie ben je, wat doe je in het dagelijks leven en wat drijft je?

Ik ben Gosse Postma, 37 jaar werkzaam in ons familiebedrijf Postma en Postma aan de Laat. Mijn hobby is trompet spelen bij het Stedelijk Harmonieorkest SDG Alkmaar dat doe ik al 44 jaar elke woensdagavond. Mijn motivatie om de politiek in te gaan is om mij in te kunnen zetten voor onze stad en haar inwoners. In deze tijd van tegenstellingen en polarisatie is het hoognodig om door samenwerking de goede besluiten te nemen. Niet handelen in het belang van een beperkte groep maar voor de Alkmaarse samenleving als geheel. Het spreekwoord luidt niet voor niets: “Alleen ben je sneller, samen kom je verder”.

2 Wat wil jullie partij als eerste aanpakken?

Het CDA Alkmaar wil als eerste vol inzetten op het aanpakken van de woningnood. Jongeren kunnen niet het huis uit naar een betaalbare huurwoning en senioren die kleiner willen gaan wonen vinden geen passende woning. Gevolg is stagnatie in de doorstroming. Naast de plannen voor het Alkmaars Kanaal voor die het CDA Alkmaar volledig steunt moet er meer mogelijk worden aan de randen van de stad, de dorpen en de kernen in onze gemeente. Niet iedereen wil in een appartement wonen en voor de leefbaarheid in de dorpen en kernen is woningbouw noodzakelijk om jongeren die niet naar de stad willen verhuizen een plek te geven. Stompetoren west wordt al sinds 2008 tegengehouden door de provincie ondanks toezeggingen en beloftes. Het CDA Alkmaar zal blijven strijden om deze locatie voor 450 grondgebonden woningen mogelijk te maken.

3 Wat wordt de komende jaren de grootste uitdaging?

De grootste uitdaging de komende jaren zal het versnellen van de woningbouwproductie zijn, het CDA Alkmaar heeft daarvoor concrete plannen.

4 Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?

Het CDA Alkmaar is een echt lokaal gewortelde partij, inhoudelijk sterk en met kandidaten die midden in de samenleving staan.
Geen goedkope retoriek maar een benadering die mensen verbind in plaats van tegen elkaar opzet. Het spreekwoord luidt niet voor niets:
“Alleen ben je sneller, samen kom je verder”.

5 Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…

Wij aantoonbaar resultaten behaald hebben die in ons verkiezingsprogramma staan, waar Alkmaarders wat aan hebben en zich in herkennen.

Rodi media

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.