13 januari 2022

In Memoriam Jan Twint 5 juli 1940- 10 januari 2022

In Memoriam Jan Twint  5 juli 1940- 10 januari 2022

 

Deze week bereikte ons het trieste bericht dat Jan Twint is overleden na een heftige strijd. Jan is voor het CDA in Graft-De Rijp van grote betekenis geweest. Vanaf de fusie tussen Graft en De Rijp in 1970 zat Jan in de gemeente raad. Als KVP en CDA raadslid en later ook meerdere malen als CDA wethouder van Graft-De Rijp. In 1982 verliet hij de actieve politiek, maar bleef nog jaren lid van de brede fractie die de actieve CDA fractie met raad en daad bijstond. Een kundig bestuurder en een goed en integer politicus. Jan had oog voor detail en hield tevens zijn doel voor ogen. Vaak met een lach en met veel gevoel voor humor kon Jan bergen verzetten en mensen winnen voor zijn ideeën.

In 2005 kwam Jan terug als wethouder voor eigenlijk 10 maanden, maar verlengde dit na de verkiezingen nog met 4 jaar om in 2010 definitief de politieke arena te verlaten.

Een prachtig initiatief waar Jan zich jaren sterk voor gemaakt heeft en gerealiseerd is, is het gezondheidscentrum op het Wollandje in De Rijp waar de huisartsen praktijken, fysiopraktijken en de apotheek gevestigd zijn

Naast politiek en zijn werkzaam leven als directeur van Fleurmerc was Jan in Graft-De Rijp tevens actief bij als voorzitter van de KBO, het kerkbestuur, stichting Volksfeesten en stichting sport accommodaties en bij de Beemster Ruiters. Als twee broers en twee zussen vormde Jan tevens jaren lang het  vocaal Leeghwaterkwartet waar hij veel mee optrad in o.a. kerken en instellingen.

Het CDA is Jan dankbaar voor alles wat hij voor de partij en de gemeenschap betekend heeft. Wij wensen Thea en zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe

We verliezen in Jan een mooi mens!

Namens bestuur en fractie van het CDA Alkmaar

 

Frits Jonk

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.