10 maart 2021

Scholen zijn weer (deels) open, maar er kan nog veel meer. Ook nu, blijven doorpakken!

Blijven doorpakken!

 

De basisscholen zijn sinds een maand weer volledig open en voor de MBO-studenten is het weer mogelijk om voor 1 dag in de week voor les naar school te gaan. Het voortgezet onderwijs gaat ook weer voor minimaal 1 keer in de week weer naar school toe. Helaas is het voor de HBO-studenten nog niet mogelijk om fysiek onderwijs te volgen.

 

Afgelopen (digitaal) studiejaar is zeker niet gemakkelijk geweest voor iedereen. Digitaal onderwijs is een van de onderwerpen waar het CDA zich voor wilt inzetten. Het is een verandering die je langzaam zou willen invoeren als aanvulling op het normale onderwijs. Echter hebben wij laten zien, met horten en stoten, dat wij als samenleving dit goed hebben aangepakt. Ook na Corona hopen wij dat het digitale onderwijs blijft waarmee zieke kinderen, kinderen met een beperking of thuiszitters vanuit huis de belangrijkste vakken kunnen blijven volgen.

 

We moeten dus met zijn allen blijven doorpakken zodat het voor het voortgezet onderwijs, MBO en het HBO op korte termijn nog meer mogelijk is dan nu. Hoe meer en beter wij ons aan de regels houden, hoe meer er mogelijk gaat worden voor alle studenten en jongeren. Zij hebben de toekomst en door saamhorigheid kunnen wij voor iedereen een duurzame opleiding garanderen.

 

Het is zwaar en zeker niet makkelijk, maar we blijven doorpakken!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.