12 november 2017

CDA-bloemetje voor toegewijde mantelzorger

Amstelveen - CDA-raadslid Sandra van Engelen overhandigde in de Week van de Mantelzorg een bloemetje aan Amandhalia Nasserie. Amandhalia is naast haar drukke baan bij Air France/KLM een toegewijde mantelzorger voor haar zieke echtgenoot.

Om deze intensieve zorg voor haar man te kunnen blijven verlenen, besteedt Amandhalia ook tijd aan een grote hobby van haar, nl. haar Indonesische dansgroep. Daarnaast  is zij een onmisbare kracht binnen de CDA-afdeling van Amstelveen.

Positie mantelzorgers
CDA Amstelveen blijft zich inzetten voor de versterking van de positie van mantelzorgers. Er moet volgens de partij meer aandacht komen voor de draagkracht van de mantelzorger. “Wij pleiten onder andere voor een betere samenwerking tussen de mantelzorger, de dagopvang van de hulpbehoevende en de respijtzorg. Op die manier kan de mantelzorger van tijd tot tijd even op adem komen”, zegt Van Engelen.

Coaching en training
Verder pleit het CDA voor individuele coaching en training. Van Engelen: “Voor (jonge) mantelzorgers moeten ontmoetingsplekken en goede voorlichting beschikbaar zijn.” Verder stelt het CDA voor om mantelzorgers als ervaringsdeskundigen te betrekken bij het opstellen en uitvoeren van het beleid. “Het zou ook prachtig zijn als mantelzorgers een blijk van waardering krijgen. Bijvoorbeeld in de vorm van een mantelzorgprijs, een mantelzorgcompliment of gewoon een gezellige avond uit."

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.