04 maart 2021

CDA reikt slachtoffers brand Ambrosiuslaan de helpende hand

Amstelveen - CDA Amstelveen heeft hulp aangeboden aan de bewoners van de door brand getroffen woningen van de Ambrosiuslaan.

De brand woedde op 25 januari in een woning op de tweede verdieping. De brandweer rukte met groot materieel uit, maar kon niet voorkomen dat er grote schade in deze woning en zeven andere woningen in hetzelfde trappenhuis ontstond.

De schade was dusdanig dat woningen tijdelijk onbewoonbaar waren en de bewoners elders onderdak moesten vinden.

De flats aan de Ambrosiuaslaan zijn eigendom van Eigen Haard en het is de huurders een doorn in het oog dat de woningen technisch slecht onderhouden zijn. Ondanks vele meldingen zijn tot op heden weinig van de gemelde klachten opgepakt.

Door de situatie, als gevolg van de brand, vrezen de bewoners dat ook nu de hulp en ondersteuning van Eigen Haard beperkt zal blijven.

Ondersteuning
Om deze reden hebben de bewoners contact gezocht met het CDA-Amstelveen met de vraag of zij ondersteuning kunnen bieden aan de huurders tijdens de afwikkeling van de schade en achterstallig onderhoud.

Het CDA-Amstelveen heeft haar hulp en expertise toegezegd in deze moeilijke en

voor de huurders traumatische ervaring. Half februari hebben de huurders een afspraak met de projectopzichter van Eigen Haard gemaakt om de schade en tevens achterstallig onderhoud per woning te inventariseren.

Inventarisatie
Op verzoek van de huurders was Bert Rouwenhorst namens de CDA-fractie aanwezig bij deze inventarisatie in alle woningen waar schade was ontstaan. Bert Rouwenhorst is bouwkundige en bekend met nieuwbouw, renovatie en onderhoud van commercieel vastgoed.

Tijdens deze rondgang zijn alle schades en achterstallig onderhoudspunten die door de huurders zijn opgegeven, opgenomen en is de toezegging gedaan dat deze zaken op korte termijn zullen worden uitgevoerd.

Het CDA-Amstelveen zal op verzoek van de bewoners de afwikkeling op de voet volgen.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.