05 februari 2019

CDA spreekt waardering uit voor verkeersregelaars

Amstelveen - In de afgelopen periode is het een enorme drukte geweest op de kruisingen Kronenburg en Zonnestein met de Beneluxbaan. Al lang van te voren was aangekondigd dat in december2018 en januari 2019 een start met de werkzaamheden zou worden gemaakt voor de ondertunneling van de kruispunten van tramlijn 51. 

Ondanks de uitgebreide voorlichting vanuit de gemeente hebben gebruikers van tram- en metrohaltes en omwonenden niet kunnen bevroeden welk een impact deze start op de omgeving zou hebben. Dat wil zeggen op de autogebruikers, de fietsers en de voetgangers. Bewegwijzering en aangepaste stoplichten waren niet voldoende om alles in goede banen te leiden.

Gedurende een langere periode hebben veel verkeersregelaars van Safe Traffic Streaming uit Kampen van de vroege ochtend tot aan de laatste metro/tram in de nacht paraat gestaan om alles in goede banen te leiden. Of het nu ging om bij het bijspringen bij calamiteiten, ondersteuning bieden bij het oversteken of iemand die ’s avonds laat zonder benzine stond uit de brand te helpen. Zij hebben dat met liefde en passie voor hun beroep gedaan, vertelden ze vorige week aan raadsleden Pier Rienks en Sandra van Engelen van het CDA. Ze doen er alles aan om hun werk goed uit te voeren. Het maakt voor hen niet uit tot hoe laat zij moeten doorwerken, waar in het land dan ook.

Dat is niet onopgemerkt is gebleven. Dat bleek uit de vele waarderende opmerkingen die zij ontvingen. Daarnaast werd hen koffie, snoepjes, koekjes aangeboden om zo het werk in weer en wind te doorstaan.

Ook het CDA heeft zijn oprechte waardering voor de verkeersregelaars uitgesproken: wij zijn hun veel dank verschuldigd.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.