13 september 2020

CDA vraagt aandacht voor onoverzichtelijke verkeerssituatie op rotondes Beneluxbaan

Amstelveen - Al weer een paar maanden zijn de nieuwe grote rotondes (ovondes) op de Beneluxbaan in gebruik. Naast verwarring over een wirwar van strepen is er nog een ander probleem. Dat zijn de weinig doorzichtbare grijs-donkere schermen die halverwege de rotonde zijn aangebracht. Ze zorgen ervoor dat fietsers weinig zicht hebben op aankomend autoverkeer van rechts en auto’s weinig zicht hebben op fietsverkeer van links.

CDA-burgerraadslid Dick Aanen heeft donderdag 10 september tijdens de commissievergadering vragen gesteld over de kwestie. Waarom is eigenlijk gekozen voor schermen die het zicht ontnemen op naderende auto’s en naderende fietsers? Wordt de situatie op deze nieuwe rotondes momenteel gemonitord en zo ja: wat zijn de resultaten? Is het college bereid om nog eens kritisch naar de schermen te kijken en deze eventueel te vervangendoor transparante schermen? 

Losliggende tegels
CDA maakt zich ook ongerust over losliggende tegels op het vernieuwde fietspad langs de Beneluxbaan. Het fietspad is op 25 augustus weer opengesteld. Dat gebeurde met een mooie actie ‘Gaan met die banaan’. Fietsers kregen bij die gelegenheid natuurlijk een heerlijk stuk van deze gezonde lekkernij uitgereikt. Prachtig allemaal. Er ligt nu een mooi oranje asfalt, een compliment waard.. Zo zou je het overal wensen.

Maar wat opvalt is dat op grote stukken van het fietspad nog steeds tegels liggen. Die zijn door de werkzaamheden losgeraakt, waardoor gevaarlijke openingen ontstaan tussen de tegels. Losliggende tegels zorgen vaak voor vervelende valpartijen, vooral wanneer het voorwiel van de fiets er tussen komt. Het CDA stelt tijdens de komende vergadering van de commissie RWN vragen waarom deze gevaarlijke gedeelten nog niet zijn aangepakt. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.