23 april 2019

CDA vraagt aandacht voor slecht onderhoud fietspaden Amsterdamse bos

Amstelveen - CDA Amstelveen stelt deze week schriftelijke vragen aan het college over het slechte onderhoud van de fietspaden in het Amsterdamse Bos.

‘Vooral de situatie ter hoogte van de ingang van het Bloesempark is ontoelaatbaar’, vindt fractievoorzitter Pier Rienks. ‘Dit fietspad is helaas niet het enige pad in slechte staat. Het is echter wel het meeste gebruikte pad en moet daardoor als eerste snel worden hersteld.’

 Het smalle fietspad is over een lengte van zo’n 150 meter aan beide zijden weggezakt, waardoor alleen nog een berijdbaar middengedeelte overblijft van nog geen meter breed.

 Rienks: ‘Dat leidt tot gevaarlijke situaties. De situatie wordt nog verergerd omdat ook wandelaars en andere weggebruikers veelvuldig van dit smalle pad gebruik moeten maken. Voor minder-validen zijn veel paden al helemaal onbegaan geworden.’

Oproep tot spoedig herstel
Spoedig herstel van het pad is volgens het CDA noodzakelijk, vooral ook omdat het pad voor veel Amstelveners een aantrekkelijke doorgaande route is naar werk of school.

De vraag aan het college is of de slechte toestand van het pad recentelijk is besproken tijdens het reguliere overleg met de gemeente Amsterdam, de eigenaar van het bos.

Ook vraagt het CDA aan het college om bij de gemeente Amsterdam (alsnog) aan te dringen op spoedige reparatie van de meeste slechte weggedeelten van dit fietspad. Kan het college een indicatie geven wanneer geheel of gedeeltelijke renovatie van het fietspad is gepland?

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.